Linkuri accesibilitate

Să iei un taxi? Mai bine chemi personajele basmelor…


La ce bun atîtea firme dacă timp de o oră nici una dintre ele nu are o maşină pentru tine?

Sînt dimineţi în care ai nevoie de un taxi. E ora 7.30. Formezi un număr şi o voce feminină dogită îţi spune să aştepţi. După 10 minute îţi telefonează un robot care îţi spune că pentru moment nu au maşini.

Formezi un alt număr. O voce veselă îţi zice să aştepţi. Aştepţi, aştepţi, au trecut 10 minute şi nimeni nu-ţi mai telefonează. Revii tu cu un sunet şi zici că ai solicitat o maşină vreo 15 minute în urmă. De la capătul celălalt al firului o voce iritată îţi spune că ei ştiu despre ce e vorba şi caută în continuare o maşină pentru tine. Îţi vine să slobozi o sudalmă şi pui receptorul în furcă.

Mai formezi un număr. Iarăşi nu au maşină. Mai formezi un număr. Nu te mai sună apoi nimeni. Mai formezi un număr. O vocea cu inflexiuni metalice îţi spune că nu au la ora asta maşini libere. Şi uite aşa se face ora 8.30. Ai încercat zadarnic să găseşti un taxi timp de o oră. Şi nu mai reuşeşti să ajungi la timp la o întîlnire importantă.

Slobozi sudalma de această dată, te îmbraci şi mergi la staţia de troleibuz. Iar în altă zi ţi se întîmplă exact aceeaşi poveste.

Eu iată la ce mă gîndesc, stimaţi ascultători. Admit că nu prea ai cum să-i pedepseşti pe aceşti prestatori ai serviciilor de taximetrie. Ei nu sînt întreprinderi de stat şi vin sau nu vin la tine în funcţie de dispoziţia pe care o au. Nu vor şi nu vin.

La ce bun însă toată publicitatea asta gălăgioasă pe care o fac firmele de taxi? La ce bun atîtea firme dacă timp de o oră nici una dintre ele nu are o maşină pentru tine? Dacă au bani şi suficienţi clienţi de ce mă îmbie de pe sticlă să le telefonez?

Eu unul am înţeles deja ce mîncare de peşte sînt aceste firme de taximetrie. Nu mai vreau să am de-a face cu ele. La doresc succese, dar fără contribuţia mea. Pa!

XS
SM
MD
LG