Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Central din strada Armenească deputatul Ivan Ionaș, care a murit sâmbătă după un atac cerebral la vârsta de 58 de ani.

Tot în capitală are loc ședința de deschidere a celei de-a 7-a sesiuni a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică GUAM. Din organizație fac parte alături de Moldova Azerbaidjan, Ucraina și Georgia.

În Catalonia sunt așteptate rezultatele finale ale unui referendum informal pe tema independenței.

La Beijing are loc luni și marți summit-ul APEC al liderilor din zona Asiei și Pacificului, la care participă și președintele Statelor Unite, Barack Obama.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG