Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova continua campania electorala cu cele 22 de formaţiuni care s-au inscris deja pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Coaliţia Civica pentru alegeri libere si corecte, Asociatia Presei independente, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Asociatia Presei electronice isi vor prezenta astazi al doilea raport de monitorizare a presei din aceasta campanie.

Pe plan international atentia este in continuare concentrată pe evolutiile din Ucraina, unde ieri seara, presedintele de la Kiev a anunţat suplimentarea trupelor din sud-estul ţării si a discutat la sedinta Consiliului Naţional pentru Securitate si Aparare despre revizuirea intelegerii oferita separatistilor pro-rusi prin intelegerile de la Minsk din 5 septembrie. Aceste evolutii se intimpla ca urmare a organizarii de catre separatistii pro-rusi a unor alegeri duminica, alegeri considerare ilegale de catre Kiev si comunitatea occidentală, dar salutate de importanti lideri de la Moscova.

In Statele Unite se desfasoara alegerile de la jumătatea mandatului si care sunt vazute de expertii internaţionali drept un fel de referendum fata de politica presedintelui Barack Obama si o sansa pentru republicanii din opozitie de a cistiga majoritatea in ambele camere ale Congresului. Acum detin majoritatea in Camera Reprezentantilor. La Washington, in fata sectiei de votare unii alegatori declarau: „As vrea ca republicanii sa preia controlul”, iar alții: „Nu are cum sa fie bine daca un partid are majoritatea in ambele camere si daca nu vrea sa serveasca interesele publicului. Asa ca eu sunt niţel îngrijorat de aceasta posibilitate.” Alegeri asadar importante in Statele Unite…

In Kazahstan este anunţata o reuniune a liderilor structurilor de Securitate din Comunitatea Statelor Independente, din care face parte si Moldova.

Previous Next

XS
SM
MD
LG