Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc o conferinta despre cooperarea transfronaliera si ce poate aduce Moldovei.

Cum se apropaie iarna, va fi dat in folosinta o instalatie de incalzire cu biomasa, un proiect energetic finanţat in Moldova de guvernul Japoniei. Peste 25 de scoli si gradinte din Moldova sunt deja incalzite cu biomasa…

Continuă campania electorala pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie si in care pina acum s-au inregistrat 20 de concurenti electorali, alți șapte candidadti avînd dosarele la examinare la Comisia Electorala Centrala.

Pe plan internaţional sunt de urmarit evolutiile din Orientul Mijlociu si tensiunile din Israel, intre israelieni si palestieni, ca si alte reactiile de la Ierusalim la decizia Suediei de a recunoaste oficial Palestina ca stat. Suedia este prima mare țară europeană care ia această decizie și își atrage critica Israelului. Ministrul de externe al Israelului, Avigdor Lieberman, a spus că decizia Suediei este „deplorabilă și întărește numai elementele extremiste” și poziția palestiniană de respingere a statalității israeliene. Moscheea Al Aqsa, al treilea cel mai important loc sfint al musulmanilor,ar urma sa fie deschisa astazi din nou publicului, cel puţin asa a anuntat un ministru al cabinetului israelian, citat de BBC.

Tot astazi urmează să isi incheie activitatea Comisia Europeana condusa de Jose Manuel Barosso si sa fie luata o decizie in ceea ce priveste relatia energetica a Ucrainei cu Rusia si a Uniunii Europene cu Rusia.

La Bratislava, in Slovacia, are loc o reuniune a ministrilor de externe din tarile grupului Vişegrad 4 – Cehia, Slovacia, Ungaria si Polonia.

La Praga soseste in vizita premierul Serbiei, Alekasndr Vucic.

Previous Next

XS
SM
MD
LG