Linkuri accesibilitate

O vacanță la... Centrul dermatologic


Jurnalul săptămînii Mariei Procopciuc.

Maria Procopciuc s-a născut la 24 iulie 1987 în satul Bocani raionul Făleşti. A absolvit Liceul Teoretic „Eugen Coşeriu” din satul Catranâc, Făleşti, apoi a urmat Facultatea de Jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. În prezent este reporter şi moderator al programelor muzicale de weekend de la Radio Vocea Basarabiei.

Luni

În suflet domină un sentiment al dimineții, ceva mai deosebit decât alte începuturi de săptămână. Sunt în concediu. Iar un pic de timp liber pentru o femeie, înseamnă să ajungă acolo, unde încă din primăvară a programat destinația.

Călătoria până la Centrul Dermatologic, chiar dacă e obositoare îmi convine, deoarece se dă start unei proceduri complicate de îngrijire a tenului. După câteva analize, aplicarea unei măști și trei proceduri terapeutice, constat că e trecut de ora 13.00.

În drum spre casă, opresc la un magazin de oglinzi. Lucru, la fel așteptat de mai bine de două luni. A venit și momentul să – mi procur oglinda, despre care vorbeam până astăzi practic în fiecare dimineață, ca nu o am. De multe ori îmi reproșam faptul că magazinul de oglinzi e lângă casă, iar eu nu am timp sa achiziționez una.

Ajunsă acasă și văd că este deja ora 16.00. Acum un pic de curățenie generală. E ora 20.00 și eu fac tot acel pic de curățenie generală fac. Prima zi de concediu de parcă nici nu a fost.

Marți.

Afară e posomorât. Toamna a colorat deja toate frunzele. A mai rămas să vină cu ploile ei ciobănești. Iată – le dacă au tot fost așteptate. Potrivit meteorologilor, până aici a fost toamna cea caldă. A venit frigul. Ajunsă la centrul dermatologic, constat că totuși afară e mai cald, decât în cabinetul cosmetologului. Așteptăm să ne dea căldură, îmi spune zgribulită doamna Svetlana, în loc de răspuns al meu bună dimineața. După vizita la medic, acasă gătesc o fripturică. Ba cu una, ba cu alta prin bucătărie, s-a făcut și seara.

Miercuri

Afară e gri. Exact versurile lui Bacovia. Fiind mai matinală, reușesc de această dată să beau ceaiul și apoi să merg la medic. În drum spre Centrul dermatologic, încep să mă revolt în sinea mea. E chinuitor tot acest proces și e abia începutul.

Revenind acasă, mi-i cam lene să mă apuc de ceva, dar sunt atâtea de făcut, acolo niște haine trebuie puse la spălat, ferestrele de la balcon la fel așteaptă să fie spălate. Cum să te odihnești. Încă 10 min și le facem pe rând. Seara îmi amintesc că acum câteva zile, mi-am cumpărat un fular pe care încă nu am reușit să-l probez și să-l văd cum se asortează cu paltonul pe care l-am cumpărat la fel nu demult. Impresionată. În această seară am dispoziție. Fiind singură acasă, am făcut și o inventariere a garderobei.

Joi

Chiar dacă e concediu pentru mine, sunt și mai matinală. La fără 5 minute 7 trebuie să trezesc pe cineva care are nevoie ca la 7 fix să fie în picioare. Apoi la ora 09.00. m-am văzut cu un coleg de la radio, căruia i-am împrumutat reportofonul meu.

Drumul către Centrul dermatologic, a patra zi, pare deja mai scurt. Nu am observat când am ajuns și nici unde mi-au fost gândurile. La întoarcere, merg prin piață după niște brânză de vaci. Azi fac colțunași și îl aștept să vină acasă pe cel mai flămând din lume când aude de așa ceva. E ora 10.00. afară plouă continuu. Mai citesc câteva titluri apărute astăzi în presă. Nimic nou.

Vineri

Afară timpul e destul de urăt și e atât de frig. Constat că hainele și cizmele de toamnă, la nici o săptămână trebuie înlocuite cu cele de iarnă. În instituțiile medicale este deja căldură. Numai stăm zgribuliți și îmbrăcați în timpul procedurilor. Tratamentul și măștile pe care mi le-a prescris cosmetologul mă vor ține în casă sâmbătă și duminică.

În rog pe colegul meu Alex să-mi facă tura mea de weekend de la radio. Revin în forță de sâmbăta viitoare îi spun lui, ca să-l motivez să iasă din casă pe un așa timp. Însă până atunci mai a 5 zile înainte de analize, proceduri și de măști pentru cărățirea tenului. Întregul proces e greu de suportat, dar vreau rezultatul să mă mulțumească.

Previous Next

XS
SM
MD
LG