Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011
China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011

Primul raport de monitorizare a presei în campania electorală, reuniunea de două zile a Consiliului European, președintele tur Recep Tayyip Erdogan își continuă vizita la Riga.

Mai multe organizatii civice prezintă primul lor raport de monitorizare a mass media în campania electorala pentru alegerile din 30 noiembrie.

Asociaţia pentru Democratie Participativa ADEPT organizeaza o conferinta de presa despre promisiunile electorale in domeniul sanatatii, iar la ora prinzului, la Arcul de Triumf din capitala va avea loc un flash mob in cadrul saptaminii de lupta impotriva traficului de fiinţe umane.

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan își continuă vizita la Riga, in Letonia.

La Bruxelles se intruneste timp de două zile Consiliul European, dupa ce miercuri Parlamentul European a aprobat noua Comisie Europeană condusă de Jean-Claude Juncker, care poate să-și înceapă mandatul de cinci ani la 1 noiembrie, cum era planificat.

Echipa lui Juncker a obținut din partea europarlamentarilor la Strasbourg 423 de voturi „pentru”, 209 „împotrivă”, iar 67 s-au abținut. Juncker, fost premier al Luxemburgului, îl înlocuiește pe portughezul Jose Manuel Barroso.

Adresându-se Parlamentului European înaintea votului, Juncker a promis să prezinte anul acesta un plan de 300 de miliarde de euro pentru relansarea creșterii economice și crearea de locuri de muncă, dar a avertizat și că va aplica întocmai regulile bugetare si ca desi negocierile cu ţările candidate la Uniunea Europeana vor continua in acelasi ritm, o noua extindere a Uniunii nu se aşteapta in perioada celor 5 ani de mandate al acestei comisii. Comisia Europeană elaborează legile comunitare, supraveghează bugetele naționale și pune în practică regulile UE.

Si tot astazi, Parlamentul European dezbate situatia drepturilor omului in Uzbekistan si in Rusia.

XS
SM
MD
LG