Linkuri accesibilitate

Gypsy Hill


„Una din cele cinci nevoi zilnice ale tale.”

Gypsy Hill e o trupă de la Londra pe a cărei pagină de internet apare un logo cu o inscripție misterioasă. Misterioasă în primul rînd pentru că e în limba română; în al doilea rînd pentru că ea sună așa: „Una din cele cinci nevoi zilnice ale tale”.

Ghicim cu ușurință că această a „cincea nevoie” este muzica, din moment ce cuvintele apar sub imaginea a doi oameni care cîntă la instrumente de suflat.

N-am reușit să aflu de ce inscripția asta e în limba română.

Pot să vă spun însă Gypsy Hill e o trupă înființată de doi disc-jokey și producători de muzică londonezi, DJ Kobayashi și Herbert Newbert.

La rubrica „despre“ din pagina lor de internet găsim următoarea descriere:

„Gypsy Hill - fiara din apropierea Orientului Mijlociu - interpretează un amestec intoxicant de alămuri balcanice, surf rock mediteraneean, ska & swing. Folosind ghitări, trompetă, trombon, tubă, un DJ scratch și un mix de beat-turi electronice și tobe, Gypsy Hill amalgamează cu ușurință tradiționalul cu un sunet modern unic”.

Și chiar așa e.

Adaug că în 2011, Gypsy Hill au cântat la Cluj, România, la IRAF (International Romani Art Festival), un festival care din păcate a decedat între timp, iar sâmbătă 18 octombrie 2014, DJ Kobayashi a concertat la o fostă fabrică de teniși din București unde acum funcționează clubul Colectiv.

Noi ascultăm „Afrita Hanem” de pe albumul „Our Routes”, lansat de Gypsy Hill în august 2014. Un ultim detaliu, Gypsy Hill este și numele unei zone din sudul Londrei unde pe la 1600 trăiau țigani.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG