Linkuri accesibilitate

Flying Lotus


O conversație despre sensul vieții.

Flying Lotus este pseudonimul artistic al lui Steven Ellison, un muzician din Los Angeles care se trage dintr-o familie specială: bunicii săi au fost saxofonistul John Coltrane, cel care a inventat noțiunea de free jazz, și soția acestuia, pianista Alice Coltrane.

S-a născut în 1983 și face parte dim generația copiilor crescuți cu jocurile electronice Nintendo. A debutat în 2006, a lansat șase albume, și se spune despre el că e un producător de muzică electronică care amestecă genurile muzicale în experimente sonore ce ies din clasificările convenționale.

Are o biografie nu tocmai limpede, în adolescență a fost trimis la o școală specială pentru tineri dependenți de droguri, dar tot în adolescență a studiat saxofonul și s-a îmbibat cu muzica făcută de bunicii săi iluștri, și asta se aude în toate albumele sale.

În 2007, Flying Lotus a devenit unul din artiștii casei de discuri Warp din Marea Britanie, faimoasă pentru nume precum Nightmares on Wax, Boards of Canada sau Autechre, muzicieni care au așezat muzica electronică din underground și din zona experimentală în ceea ce s-ar putea numi formele clasice ale culturii alternative contemporane.

Muzica făcută de Flying Lotus conține drum'n'bass, trip-hop, hip-hop și mai presus de toate jazz, toate într-un șovoi sonor care, cum spunea un jurnalist de la publicația „Vice”, nu invită la un club de dans, ci mai degrabă la o conversație despre sensul vieții.

Noi ascultăm acum piesa „Turkey Dog Coma” de pe albumul „You're Dead”, lansat de Flying Lotus exact acum o săptămână, adică în 6 octombrie 2014

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG