Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Pe plan internaţional, astazi expira termenul acordat de autorităţile Chinei comuniste protestatarilor din Hong Kong sa părăseasca străzile şi să permita desfăşurarea vietii normal. Mii de tineri stau de peste o saptamina in mijlocul orasului cerind mai multă democratie si ca regimul de la Beijing sa nu aprobe candidatii pe care locuitorii din Hong Kong ii vor desemna pentru alegerile din 2017. Hong Kongul a fost colonie britanica si, in 1997, a fost redata Chinei comuniste cu promisiunea ca va avea un statul special in cadrul ţării.

La Milano a inceput ieri si continua si astazi reuniunea informală a ministrilor energiei din cele 28 de ţări ale Uniunii Europene.

Secretarul gerneral al Alianţei Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, va fi la Varşovia. Este prima sa vizita de la preluarea mandatului si o dovada in plus a ingrijorarii Alianţei fata de evolutiile din regiune. Polonia, impreuna cu ţările Baltice, Romania si Bulgaria au cerut o prezenta mai mare si mai activa a forţelor NATO in tarile lor odata cu evolutiile din Ucraina si continuarea violenţelor in estul acestei tari.

Tot astazi, se va anunta premiul Nobel pentru medicina.

In Moldova, Curtea Constituţională şi Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer lanseaza volumul „Selecţie de decizii ale Curţii Constituţionale Federale a Germaniei“.

Azi si miine va avea loc Forumul de Afaceri al Diasporei/Diaspora Business Forum, în colaborare tot cu Germania, cu Agenţia de Cooperare Internaţională a acestei ţări şi echipa de atragere a investiţiilor a premierului Moldovei.

Previous Next

XS
SM
MD
LG