Linkuri accesibilitate

Să curgă jinu!


Showul din weekend are menirea de a atenua niţel efectul embargolui rus.

Mare show, mare sărbătoare va fi în weekend în Chişinău. Pe durata a două zile poporul se va bucura de Ziua Naţională a Vinului. Şi nu va fi numai o banală ingurgitare a vinurilor. Petrecăreţii vor asculta orchestra Folclor, vor savura discursurile oficialităţilor, vor privi spectacolul tematic „M-a trimis mama la vie”, vor dansa Hora Mare, vor asculta şlagărele iubite ale vedetelor recente, vor participa la Şcoala Vinului şi la activităţi interactive şi concursuri. Aşadar, două zile de distracţie frumoasă, de veselie şi de ajutorare a producătorului autohton.

Apropo, cu ajutorarea producătorului autohton lucrurile nu stau tocmai bine. Deşi vinurile sînt promovate cu surle pe toate palierele sociale, cu largul concurs al vedetelor recente şi al guvernanţilor, consumul vinurilor în R. Moldova e destul de mic în raport cu alte state. În ţara vinurilor, vinul are concurenţi puternici: berea, vodka, whisky.

E de presupus că showul din weekend are menirea de a atenua niţel efectul embargolui rus. Se doreşte pesemne ca cetăţenii moldoveni să cumpere mai multe vinuri autohtone şi dorinţa asta poate fi înţeleasă. Poate că cetăţenii vor începe să cumpere vinuri moldoveneşti cu toptanul. Dar poate numai se vor distra două zile, după care vor cumpăra vinuri numai de sărbători şi cu anumite ocazii.

Nu am nimic împotriva vinificatorilor moldoveni. Îi respect şi le doresc succese. Mă gîndesc însă că n-ar strica şi alte produse să fie promovate cu aceeaşi ardoare. Că doar nu trăieşte omul numai ingurgitînd vinuri. Eu bunăoară aş vrea să văd o Zi Naţională a Lactatelor, cu vedete recente şi cu guvernanţi volubili. Sau o Zi Naţională a produselor de patiserie cu show de lumini.

Şi aş mai avea o doleanţă. După show să nu se umple centrul capitalei cu mormane de gunoaie, de sticle golite. În rest, felicitări, sărbătoare frumoasă, să curgă jinu!

XS
SM
MD
LG