Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Primul ministru Iurie Leancă va participa la ceremonia dedicată împlinirii a 10 ani de la crearea Universităţii de Stat „Grigore Ţamblac” din Taraclia.

Ambasadorul SUA în Moldova, William H. Moser, va vizita şcoala din satul Mihăileni, raionul Rîşcani, modernizată partial cu sprijin american.

Continua Săptămîna Europeană a IMM-urilor, organizată de MInisterul Economiei după ce Republica Moldova a semnat, ca prima ţară din Partenerialul Estic, acordul cu UE privind participarea la Programul pentru Competitivitatea Întreprinderilor şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii 2014 – 2020 (COSME).

În Parlamentul European continuă audierea candidaţilor la o funcţie de comisar şi astăzi este rândul social-democratei Corina Creţu, desemnată să preia portofoliul dezvoltării regionale.

Fostul ministrul de externe norvegian Jens Stoltenberg îşi începe mandatul ca secretar general NATO.

La Washington, preşedintele Barack Obama îl primeşte pe premierul israelian Benjamin Netanyahu.

China marchează 65 de ani de la crearea Republicii Populare în timp ce la Hong Kong continuă manifestaţiile pro-democraţie.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a persoanelor în vârstă. Ocazie pentru Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale de la Chişinău de a organiza „Gala premiilor pentru vîrstnici”.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG