Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated
Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated

Maria Focşa, redactor la ziarul regional „Câmpia Glodenilor”

„Ziarul raional „Cîmpia Glodenilor” va însera un articol „Acţiuni în domeniul mediului”. Este vorba despre un grant de 900 de mii de lei, care vor fi alocaţi pentru pentru elaborarea unui proiect tehnic de alimentare cu apă şi canalizare a mai multor localităţi ale raionului Glodeni. Încă 2 ani în urmă raionul nostru a participat la un concurs, iniţiat de Guvernul Suediei, şi dintre toate raioanele au fost selectate 4: Glodeni, Făleşti, Cimişlia şi Ştefan Vodă. În prezenţa dlui Gunt Otinger, Agenţia Suedeză pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională, consilierii raionali au aprobat un pan de acţiuni în domeniul mediului pentru anii 2014-2017. Cum va fi folosit grantul - detalii în „Cîmpia Glodenilor” de vineri.

„Foc de arme, lupte corp la corp, mult sport” şi toate stropite cu dragoste de Patrie. O activitate în premieră, organizată pentru viitorii apărători ai Patriei, la tabăra „Andrieş” din satul Hîjdieni, raionul Glodeni. Trei zile de cazare, hrană, competiţii militare şi sportive cu participarea localităţilor învecinate: Bălţi, Rîşcani, Făleşti, Singerei şi a mai multor echipe de la Glodeni. Alice utilizate, cioburi de sticlă, olane sparte, nori de fum şi miros de praf de puşcă, hore, premii, fotografii la tabăra „Andrieş”. .

Centrul de caritate „Tabita pentru cazarea celor cu nevoi speciale, care funcţionează în raionul Glodeni, în satul Iabloana, la acest sfîrşit de lună a împlinit 15 ani de activitate. A fost construit cu susţinerea Olandei şi Marii Britanii iniţial pentru 40 de locuri. Citim şi aflăm mai multe din ziarul raional.

Dezvoltarea turismului. Casa bunicuţeidin Bisericani, Glodeni, aşezămînt cultural, ce a fost introdus în traseul turistic din partea de Nord a republicii. Cine îl vizitează şi care sunt părerile - citim în „Cîmpia Glodenilor”.

Avantajele şi dezavantajele muncii neremunerate în folosul comunităţii. Instituţii, întreprinderi, primării, sume concrete, propuneri la temă - de toate găsiţi în „Cîmpia Glodenilor” de vineri.”

XS
SM
MD
LG