Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Vicepremierul Natalia Gherman va conduce delegația moldoveană la Adunarea Generală ONU, care se va desfășura la sediul din New York al Națiunilor Unite în perioada 22-26 septembrie. Ministra de externe Gherman va ține un discurs despre prioritățile naționale de dezvoltare ale Moldovei, despre ambițiile de integrare europeană și despre contextul politic și de securitate regional.

La sediul guvernului va avea loc o declaraţie comună de presă a premierului Iurie Leancă cu vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Laura Tuck, în contextul vizitei acesteia în Republica Moldova în perioada 21-24 septembrie.


La Muzeul Național de Istorie din capitală, Ministrul culturii, Monica Babuc, şi ambasadorul SUA, William Moser, participă la lansarea unei expoziţii dedicate rezultatelor cercetărilor arheologice efectuate de-a lungul traseului Sărăteni-Soroca, reconstruit în cadrul Programului Compact.


La Tbilisi vor avea loc audieri preliminare în procesul intentat de noua putere din Georgia fostului președinte al țării, Mihail Saakașvili, acuzat împreună cu alții de delicte pe care le-ar fi comis în vremea demonstrațiilor antiguvernamentale din 2007. Saakașvili neagă acuzațiile și nu se află în Georgia.


La Viena începe conferința generală a agenției atomice a Națiunilor Unite (IAEA), care va dura până la 26 septembrie.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG