Linkuri accesibilitate

„Spre un viitor european pentru Moldova”


Gînduri ale chișinăuenilor despre principalele teme ale Forumului anual de dezbateri pe tema integrării europene.

La Chișinău se desfășoară astăzi Forumul anual de dezbateri pe tema integrării europene, avînd ca titlu „Spre un viitor european pentru Moldova”. La lucrările Forumului participă și vor lua cuvîntul o serie de personalități ale vieții politice și ale presei din Moldova, și un număr de demnitari europeni și oficialități ale unor fundații europene care sprijină actualul curs politic al Moldovei.

Între vorbitori se află Igor Corman, președintele Parlamentului de la Chișinău, Natalia Gherman, vice-prim ministru și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Marian Lupu, în calitate de membru al Parlamentuluu, Victor Chirilă, directorul executive APE, Corneliu Ciurea, director de programe la IDIS Viitorul, etc.

La deschiderea Forumului de dezbateri participă Matthias Jobelius, reprezentant al Fundației Friedrich-Ebert în România și R. Moldova, Pirkka Tapiola, șeful delegației UE la Chișinău și Fritz Felgentreu ,membru al Parlamentului german.

Anatiol Golea, director executiv al Agenției Infotag, este moderator al primului panel de dezbateri, dedicat Asocierii politice și integrării economice a R. Moldova cu UE.

Lina Grâu și Adrian Ianovici au stat de vorbă pe această temă cu locuitori ai Chișinăului, solicitîndu-le opiniile în exclusivitate pentru postul nostru de radio.

Vox populi: ce credeţi despre apropierea de UE?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:39 0:00

Cel de-al doilea panel de discuții, condus de Vasile Botnaru, directorul biroului Europei Libere de la Chișinău, are ca temă Reforma justiției și lupta împotriva corupției, provocări principale pe agenda de integrare europeană a R. Moldova.

Ce gîndesc chișinăuenii pe această temă? Din nou un vox populi, realizat de colaboratorii noștri.

Vox populi: ce credeţi despre lupta cu corupţia în R. Moldova?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:02 0:00

În sfîrșit, un al treilea panel de dezbateri, moderat de ziarista Natalia Morari, are ca subiect Independența mass-mediei și libertatea de expresie în contextul integrării europene.

Un subiect fierbinte în contextul evenimentelor din preajma Moldovei și al războiului mediatic ce însoțește conflictul din Ucraina de est.

Din nou, care sînt cîteva din opiniile locuitorilor Chișinăului și în această sferă problematică.

Vox populi: ce credeţi despre presa din R. Moldova?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00

XS
SM
MD
LG