Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011
China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011

Conferință de presă Andrian Candu-Pirkka Tapiola la Chișinău, Barack Obama prezintă strategia Americii împotriva organizației teroriste Statul Islamic, ziua mondiala de prevenire a sinuciderilor.

Asistentul adjunct al secretarului de stat american Eric Rubin pleacă de la Chișinău. Rubin a spus marți că Statele Unite vor continua să sprijine eforturile de integrare europeană ale Republicii Moldova, să sprijine consolidarea statului de drept, a reformelor, a stabilităţii și a securităţii acestei țări.

La Chișinău are loc o conferinta de presa anunţata de ministrul economiei Andrian Candu împreună cu șeful Delegației Europene Pirkka Tapiola. Între subiectele anunțate, alocarea fondurilor din a treia tranșă a programului pentru energie al Uniunii Europene destinat modernizării sectorului energetic al Moldovei.

Președintele Statelor Unite Barack Obama prezintă strategia Americii împotriva organizației teroriste Statul Islamic, care controleaza mari părţi din Irak și Siria, și care a comis asasinate în masă în cele două țări. Recent, doi jurnaliști americani au fost asasinați de militanți ai acestei grupări extremiste.

Se dă publicităţii al 13-lea raport al Fondului Marshall din Statele Unite care analizează percepţiile legate de politica externa americana si relatia dintre Statele Unite si Europa şi evolutiile economice si politice ale lumii.

Pentru a doua oara in cadrul acestui sondaj de opinie a fost inclusa si Rusia. 10 membre ale Uniunii Europene sînt prezente în acest sondaj: Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie.

Turcia și Statele Unite au fost și ele prezente în sondaj, care a fost realizat între 2- 2 iunie .

La Praga începe Forumul economic si de mediu al OSCE.

Potrivit calendarului Naţiunilor Unite, astazi e ziua mondiala de prevenire a sinuciderilor.

XS
SM
MD
LG