Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Vocea Poporului”


Invitata noastră de astăzi este Angela Chicu de la revista sindicatelor „Vocea Poporului”.

„În săptămânalul de vineri al ziarului „Vocea Poporului”, chiar în prima pagină se menţionează că în câteva zile pedagogii vor intra în noul an şcolar cu salarii majorate esenţial, dar nu la un nivel care le-ar oferi senzaţia de echitate. Pedagogii sunt în aşteptarea unui răspuns de la guvern, deoarece cele cinci procente au rămas în discuţie, iar sindicatul crede că vor fi acordate în curând.

Tradiţional, la rubrica Cetăţeanul şi legea, cititorul va afla care sunt penalităţile pentru admiterea restanţelor la plata salariului, sau cum se achită indemnizaţiile de maternitate în caz de lichidare a unităţii.

În pagina 5 a ziarului citiţi cum autorităţile centrale instituie controlul asupra ajutorului social. Ministerul Muncii, Protecţiei sociale şi a Familiei a hotărât să pună punct folosirii ajutorului social pentru satisfacerea unor vicii, în loc ca părinţii să-şi îngrijească copiii.

Răsfoind pagina 8, la rubrica Tinere talente, cititorului i se propune o istorie de succes a unui elev sârguincios, vrăjit de lumea cifrelor, care la 18 ani ai săi a reuşit să ducă faima ţării noastre în toată lumea, având în palmares o mulţime de medalii de bronz şi de argint de la olimpiadele internaţionale din Cipru, Columbia, Turcia şi Africa de Sud.

„Colac de salvare sau o capcană , sau ce o să fie cu pensiile noastre?”, mai desfăşurat despre aceasta puteţi citi în pagina 9.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG