Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Evenimentul Zilei”


Invitata serii este Cristina Bruma, reporter la cotidianul „Evenimentul Zilei” ediţia de Moldova.

„Citiți în Evenimentul zilei de mâine, articolul „„Doamna cu ochii legați”, neglijată de guvernare. Reforma în justiţie bate pasul pe loc”.

„Progresul în implementarea Planului de Acțiuni este în continuare destul de lent, constată experţii de la Asociaţia Promo–LEX şi Asociaţia pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă, care au prezentat astăzi rezultatele implementării Strategiei de Reformă în Sectorul Justiţiei în perioada aprilie–iunie. Printre cele mai mari restanţe este reforma Procuraturii Generale”, spune autorul, Anatol Moraru. Mai multe despre reforma justiției citiți în pagina 5.

Un alt material se intitulează „Mafia terenurilor din Capitală”. Mai multe scheme de acaparare a terenurilor municipale funcționează de ani buni în Chişinău, aducând prejudicii de milioane bugetului local. Terenurile ajung în proprietate privată fără să fie scoase vreodată la licitație, iar ilegalitățile sunt trecute cu vederea de autorități şi organele de drept”, așa se începe investigația pe care o puteți citi integral în pagina 8.

„Prețurile la apartamente, în continuă scădere. Locuințele sociale, la mare căutare”, este titlul unui alt material semnat de Ileana Rusu. „Criza financiară s-a extins și asupra pieței imobiliare din Chișinău. Prognozele potrivit cărora situația din domeniu urma să se stabilizeze încă în a doua jumătate a anului trecut nu s-au adeverit. Sute de apartamente își așteaptă în zadar cumpărătorii. Prețurile sunt într-o scădere continuă și, din lipsa cumpărătorilor, s-ar putea să ajungă la cel mai mic preț înregistrat în ultimii cinci ani.”. Acestea, dar și alte materiale, le găsiți doar în Evenimentul Zilei de mâine.„

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG