Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Corpurile neînsuflețite care au fost descoperite la week-end la locul prăbușirii avionului malaezian în estul Ucrainei, urmează a fi transportate astăzi pe calea aerului de la Harkov în Olanda. Până acum, în Olanda au fost duse peste 220 de sicrie.

În Belgia, are loc comemorarea invaziei germane de la începutul Primului Război Mondial. Participă între alții președinții german și francez, familiile regale ale Belgiei și Marii Britanii.

La Londra va avea loc o paradă la 100 de ani de la declarația de război făcută de Marea Britanie Germaniei. La paradă sunt așteptate 40 de mașini de epocă.

Președintele ales al Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, călătorește în Grecia în prima sa vizită într-o țară membră de când a fost numit. El urmează să poarte discuții la Atena cu premierul grec Antonis Samaras.

La Washington are loc summit-ul Statele Unite-Africa, la care se va lua în discuție între altele oprirea răspândirii virusului ebola, care afectat trei țări vest-africane Liberia, Guineea și Sierra Leone, făcând sute de victime.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG