Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În capitala Braziliei are loc summitul marilor economii în ascensiune, așa-numitul grup BRICS, din care mai fac parte în afara țării-gazdă Rusia, India, China și Africa de Sud. În marginea summitului au programate astăzi convorbiri președinta braziliană Dilma Rouseff și președintele rus Vladimir Putin.

Miniștrii de externe din țările arabe au programată pentru astăzi o întâlnire de urgență la Cairo pentru a discuta ofensiva lansată de Israel în Gaza în urmă cu aproape o săptămână.

Consiliului de Securitate ONU ar putea vota o rezoluție care va permite intrarea ajutoarelor umanitare în Siria, țară aflată de aproape trei ani și jumătate în război civil.

La Strasbourg se reunește în sesiune plenară până la 17 iulie Parlamentul European.

La Bruxelles, Italia anunță prioritățile președinției sale a UE, pe care o va deține până la sfârșitul anului.

Franța își sărbătorește astăzi Ziua Națională, sau Ziua căderii Bastiliei.

Ziua Republicii se sărbătorește în Irak, țară confruntată cu mari tensiuni între diferitele comunități.

Sinodul General al Bisericii Anglicane urmează să voteze dacă să accepte ca femeile să poată deveni episcopi. Femeile pot fi preoți anglicani începând din 1992. Biserica Anglicană are cam 80 de milioane de credincioși în peste 165 de țări.

La Pamplona în nordul Spaniei se încheie unul din cele mai cunoscute festivaluri din lume, în care taurii sunt lăsați liberi pe străzi, iar spectatorii cei mai curajoși – după unii chiar inconștienți – le ies în cale.

În estul extrem al Federației Ruse au loc manevre navale comune ruso-indiene, sub genericul Indra-2014.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG