Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În capitală are loc lansarea campaniei naţionale „Investiţii în sănătatea tinerilor”. La eveniment participă reprezentantul ONU în Moldova, Nicola Harrington-Buhay, reprezentantul UNFPA în Moldova, Ian McFarlane, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu.

La Srebrenița în Bosnia va avea loc ceremonia înhumării altor 175 de victime ale masacrului din 11 iulie 1995, în care sârbii bosniaci au omorât 8000 de băieți și bărbați musulmani. Până acum au fost înmormântate peste 6000 de victime ale căror cadavre au fost recuperate din mai multe gropi comune.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, începe astăzi în capitala Cubei, Havana, un turneu latino-american care-l va duce apoi în Argentina și Brazilia. La Rio de Janeiro, duminică, Putin va asista la finala Cupei Mondiale la fotbal și – potrivit agențiilor de presă - s-ar putea întâlni cu cancelarul german Angela Merkel. Deocamdată, astăzi, la Havana, Putin are programată printre altele o întâlnire cu veteranul revoluției cubaneze, fostul președinte Fidel Castro.

Secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, face o vizită de urgență la Kabul, unde doi politicieni și suporterii își dispută victoria la recentele alegeri prezidențiale.

Din inițiativa Națiunilor Unite astăzi se sărbătorește Ziua Mondială a Populației – manifestări cu această ocazie vor avea loc și la Chișinău.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG