Linkuri accesibilitate

Moda la Cupă


Folosind ghete de culori diferite, fotbalistul va ști mai bine care e dreptul și care stîngul...



Fotbalul o duce neașteptat de bine la Cupa Mondială. După pasa proastă de acum patru ani, fotbalul a revenit la atac, spectacol și goluri pe săturate. Alte cîteva noutăți mai mici dau culoare și sugerează că jocurile pe computer dictează gustul.

Mai întîi a dispărut strîngerea de mînă. Uzanțele îi obligă pe fotbaliștii să se salute la început, dar strîngerea de mînă pe care o vedeam pînă de curînd nu mai e la modă. În schimb se practtică o ciocnire de mîini cu brațul sus. Un fel de salut roman sau măcar salutul roman așa cum apare el în jocurile de război de pe computer. Noua tehnică a e folosită și la salutul de început de meci între căpitanul de echipă și arbitrii. Bănuiala e că jucătorii cred că noua formă de salut lasă o impresie mai accentuată de bărbăție.

Cu a doua noutate se trece de la mîini la picioare. Ghetele colorate fosforescent sînt deja cunoscute. Mai nou, moda e gheata de o culoare pe un picior și de altă culoare pe celălalt picior. Roșu și albastru, de pildă. Aici, bănuiala e că, folosind ghete de culori diferite, fotbalistul va ști mai bine care e dreptul și care stîngul. Asta ar putea explica și ploaia de goluri de la Mondiale.
Previous Next

XS
SM
MD
LG