Linkuri accesibilitate

Militarii ucraineni au preluat controlul asupra aeroportului din Kramatorsk.


Soldaţi ucraineni în apropierea oraşului Barvenkovo, din regiunea Harkov din estul Ucrainei, 15 aprilie 2014
Soldaţi ucraineni în apropierea oraşului Barvenkovo, din regiunea Harkov din estul Ucrainei, 15 aprilie 2014

Trupele militare ucrainene însoțite de vehicule blindate au intrat tot astăzi în Sloveansk.


Preşedintele în exerciţiu de la Kiev, Oleksandr Turcinov, a spus că forțele guvernamentale au preluat controlul asupra aeroportului din Kramatorsk, în estul ţării. În timpul asaltului s-a produs un schimb de focuri. S-a relatat despre victime, însă informaţiile sunt contradictorii. Televiziunea rusă „Rossia 24” a difuzat imagini din Kramatorsk cu un avion de luptă şi un elicopter zburând de asupra aeroportului.

Trupele militare ucrainene însoțite de vehicule blindate au intrat tot astăzi în Sloveansk. Se relatează că circa 500 de militari şi 20 de blindate au intrat în oraş în cursul serii. La începutul operaţiunii, generalul ucrainean Valeri Krutov a spus că grupurile pro-ruseşti care ocupă clădirile guvernamentale din oraşele din estul ţării „trebuie să fie prevenite că în cazul în care nu vor depune armele, vor fi distruse”.

Preşedintele în exerciţiu al Ucrainei, Oleksandr Turcinov a anunţat, luni, despre începutul unei operaţiuni antiteroriste cu folosirea forţelor armate pentru restabilirea controlului guvernamental în cel puţin 10 orașe din estul Ucrainei, unde activişti pro-ruşi au ocupat clădiri administrative.
XS
SM
MD
LG