Linkuri accesibilitate

Ciocniri între forțele de securitate ucrainene și separatiști pro-ruși la Sloviansk, Ucraina


Separatiști pro-ruși la periferia orașului ucrainean Sloviansk, 13 aprilie 2014.
Separatiști pro-ruși la periferia orașului ucrainean Sloviansk, 13 aprilie 2014.

Ministrul ucrainean de interne a anunțat că un polițist ucrainean a fost ucis și că există morți în tabăra activiștilor pro-ruși înarmați.



Din Ucraina se relatează că separatiști pro-ruși înarmați ocupă mai departe sediile primăriei și comisariatului de poliției din orașul estic Sloviansk, în ciuda operațiunii începută duminică dimineața de forțele de securitate ucrainene și soldată aparent cu morți în ambele tabere.

Presa ucraineană mai relatează că separatiștii pro-ruși au ocupat duminică și primăria de la Mariupol, un alt oraș din regiunea Donețk, fără ca poliția să opună rezistență.

Rusia, care a concentrat trupe la graniță, a avertizat anterior Kievul să nu folosească forța împotriva activiștilor pro-ruși din regiunile sale estice.
Combatanți separatiști au închis o cale de acces spre Sloviansk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00

Ambasadorul american la Kiev, Geoffrey Pyatt a scris duminică pe Twitter că „militanți din estul Ucrainei au fost dotați cu arme rusești și aceleași uniforme pe care le purtau forțele rusești care au invadat Crimeea”.

Ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov a scris pe Facebook că în timpul operațiunii antiteroriste de duminică de la Sloviansk a fost ucis un polițist ucrainean și cinci alții au fost răniți și că există ”un număr neidentificabil” de morți în tabăra activiștilor pro-ruși înarmați.

Sâmbătă, activiștii pro-ruși au mai ocupat secții de poliție în alte două localități ale regiunii Donețk. În orașul Donețk, activiștii ocupă de o săptămână clădirea administrației regionale. Iar astîăzi a fost luată cu asalt și ocupată primăria de la Mariupol.

Guvernul ucrainean acuză Rusia de agresiune prin orchestrarea atacurilor separatiste din est.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG