Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Parlamentul moldovean dezbate moţiunea de cenzură a PCRM, ministrul finlandez de externe la Chișinău, regina Marii Britanii la Vatican.



Momentul cel mai important in viaţa politica moldoveneasca este dezbaterea moţiunii de cenzura introdusă de opozitia comunista impotriva guvernului pro-european al premierului Iurie Leanca. Premierul va apărea astazi in Parlament.

Institutul de Analiza si Consultanţă politica Politicon va prezenta cei mai influenţi 50 de politiceni și cele mai iubite 10 partide din luna martie, așa cum sînt vazute ele de electoratâ.

Cum Uniunea Europeana si Alianţa Nord Atlantica şi-au îndreptat atenţia sporita catre Moldova si problemele ei legate de presiunile la care este supusa inainte de semnarea Acordului de Asociere şi de Liber-Schimb, și cum doresc sa isi exprime sprijinul cit mai evident pentru Chisinau, si astazi in Moldova va poposi un important demnitar occidental.

Este vorba de şeful diplomaţiei Finlandei, Erkki Toumioja. Finlanda, prin istoria ei si prin pozitia geografica ,este una din ţările care cunoaşte cel mai bine politica vecinei ei Rusia. Pe agenda oaspetelui se află intrevederi cu presedintele Nicolae Timofti, cu premierul Leancă, cu ministrul de externe Natalia Gherman si cu preşedintele parlamentului Igor Corman.

Agenda internaţionala nu este foarte bogata astazi in evenimente previzibile, dar asta nu inseamna ca va fi neaparat si o zi linistita pe plan mondial si regional.

Dintre evenimentele programate sa notam vizita reginei Marii Britanii Elisabeta la Vatican, la Papa Francis şi vizita secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, chiar aici la Praga.

În Azerbaijan se deschide astazi un tirg internaţional de turism.

Și la Londra un institut de cercetari si analize politice va discuta astazi despre argumentele pentru care Bosnia-Herţegovina ar trebui sa aibă succes in drumul său foarte accidentat catre Alianţa Nord-Atlantica.
Previous Next

XS
SM
MD
LG