Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Negociatorii şefi de la Chişinău şi Tiraspol, Eugen Carpov şi Nina Ştanski se întâlnesc la sediul OSCE de la Chişinău pentru a pregăti următoarea rundă de negocieri în formatul «5+2», programată pentru 10-11 aprilie, la Viena. Va fi discutată şi situaţia şcolilor cu predare în limba română şi accesul fermierilor la terenurile aflate după traseul Tiraspol-Camenca.

Comisia parlamentară de cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media organizează concursul pentru suplinirea a șase locuri vacante în Consiliul de Observatori al „Teleradio-Moldova”

La Bruxelles începe reuniunea miniştrilor de externe NATO şi cea a Comisiei NATO-Ucraina.

Comisarul european pentru extindere Stefan Füle se întâlneşte cu deputatul ucrainean Boris Tarasiuk, preşedintele Comisiei parlamentare pentru relaţii cu UE.

La Geneva începe reuniunea de două zile a Comisiei pentru drepturile persoanelor cu disabilităţi.

În Turkmenistan are loc reuniunea grupului de lucru pentru definitivarea statului legal al bazinului Mării Caspice, la care participă reprezentanţii celor cinci ţări riverane.

Şi, desigur, astăzi este 1 aprilie, ziua păcălelilor în lumea întreagă.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG