Linkuri accesibilitate

The Clifford Gilberto Rhythm Combination


I Was Young And I Needed The Money.



Clifford Gilberto Rythm Combination este numele de scenă al lui Florian Schmitt, producător londonez de origine germană, care a lucrat pentru casa de discuri Ninja Tune din capitala Marii Britanii.

Singurul, după știința mea, album long play al lui Schmitt a fost lansat la amintita casă de discuri în 1998, și are titlul „I Was Young And I Needed The Money” - un album care combină jazz-ul clasic cu drum'n'bass, unul din genurile din avangarda muzicii moderne de la sfîrșitul secolului trecut.

A trăit în Germania și Statele Unite, a studiat design-ul la Frankfurt, este co-fondatorul a două studiouri de design interactiv multimedia, Hi-Res.net și Nanika, cu sediul la Londra.

A studiat pianul clasic de la vîrsta de 8 ani, la 13 ani s-a întîlnit cu muzica lui Thelonius Monk și a lui Charles Mingus.

Înainte de debutul de la Ninja Tune a cântat în mai multe trupe, după debut a compus coloana sonoră pentru mai multe filme, și a remixat muzici pentru Coldcut, băieții care au înființat Ninja Tune.

Și a avut bunul simț să se oprească după albumul de debut, care e o culme de unde probbabil tot ce ar fi putut urma, muzical vorbind, pentru Florian Schmitt, ar fi fost o cădere.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG