Linkuri accesibilitate

Un sezon bun pentru turismul din Bulgaria


Prognozele arată că în perioada decembrie-aprilie Bulgaria va fi vizitată de aproximativ 1.300.000 de turiști străini.



Bulgaria așteaptă în sezonul de iarna un număr record de turiști străini. Înscrierile pentru stațiunile montane au marcat o creștere de 5% fața de iarna trecută. Vor veni mai mulți turiști din țările vecine, Marea Britanie, Turcia, Grecia și Rusia. 35% sunt atrași de posibilitatea de a practica sporturile de iarnă. La popularitatea stațiunilor bulgare contribuie organizarea la Bansko și Boroveț în ultimii trei ani a unor starturi din Cupa mondială și cea europeană.

Prognozele arată că în perioada decembrie-aprilie Bulgaria va fi vizitată de aproximativ 1 300 000 de turiști străini. Este o continuare a trendului pozitiv din vara trecută când a fost înregistrată o creștere de 5,4% a numărului de turiști pe litoral. În sezonul de iarnă precedent a fost realizată o creștere de 8,2%.

„Bulgaria ocupă locul al patrulea în Europa după dinamica dezvoltării turismului de iarnă”, a declarat ministrul adjunct al Economiei și Energeticii, Branimir Botev.

Iarna trecută țara s-a situat în topul 5 al destinațiilor de iarnă al site-ului american SmarterTravel.com. Atuurile sale sunt cunoscute – prețuri mici și condiții care se apropie de cele din țările central europene cu turism de iarnă dezvoltat.

Cea mai mare staţiune montană este Boroveț, la doar 72 de kilometri de Sofia. Staţiuni de schi moderne sunt Pamporovo şi Bansko. În clasamentul celor mai atractive 100 de stațiuni de iarnă întocmit de cotidianul britanic „Daily Mail”, Bansko apare pe primul loc printre stațiunile europene din punct de vedere al prețurilor și al condițiilor tehnice. Cu lungimea pârtiilor de 70 de kilometri stațiunea bulgară este un exemplu de investiție inteligentă, constată experții britanici.

Așteptata renunțare la vizele pentru cetățenii turci și moldoveni va avea un efect benefic pentru ramura turismului. Se caută soluții de liberalizare a regimului de vize pentru turiștii din Rusia, Ucraina și alte foste republici sovietice.
Previous Next

XS
SM
MD
LG