Linkuri accesibilitate

Protest în fața ambasadei Moldovei la Paris


Mai multe cluburi liberale ale diasporei moldovenești au cerut clasei politice de la Chișinău să păstreze oreintarea pro-europeană a țării



La Paris, mai multe cluburi liberale ale diasporei moldovenești au organizat marti seara un protest in fata Ambasadei Republicii Moldova, cerand clasei politice de la Chișinău să-și respecte promisiunile electorale și sp păstreze „orientarea pro-europeană”.

În timpul acțiunii au fost afișate pancarte cu înscrisurile „Nu v-am votat să vă împărțiți Moldova!”, „Țineți-vă promisiunile pro-europene!”, „Jos mafia Plahotniuc!”.

Nicolae Dragomir, președintele Clubului Liberal Seine-Saint-Denis a spus ,,guvernanții din Republica Moldova trebuie să își respecte angajamentele luate față de cetățeni”.

Eugen Levițchi, președintele Clubului Liberal Hauts-de-Seine a afirmat că ,,mafioții trebuie să stea după gratii și una din greșelile AIE a fost că nu a făcut nimic în acest sens”.

Vasile Calmațui, președintele Clubului Liberal Paris, a spus că este foarte importantă pentru toți cetățenii Republicii Moldova menținerea cursului european al țării, și că acest lucru e și mai important pentru cei ce sînt deja stabiliți cu traiul în Uniunea Europeană.

Vasile Calmațui, care e și sursa acestei informatii, a făcut cunoscut că un reprezentant al ambasadei a stat de vorbă cu manifestanții luînd la cunoștință doleanțele lor.

Demonstratii similare au avut loc pe parcursul crizei din Alianța pentru Integrare Europeană și în alte țări occidentale unde trăiește o puternică diaspora din Moldova.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG