Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



O nouă şedinţă a Parlamentului astazi si probabil că vom auzi din nou apeluri pentru demisii şi acuze venind dinspre toate partile…

La prinz, primăria va discuta cu presa, cu oamenii interesaţi şi cu reprezentantii societăţii civile, bugetul capitalei pentru anul în curs. Si aici putem aştepta discuţii furtunoase…

Despre bani publici şi transparenţă se va discuta între jurnalişti şi experti la un atelier realizat de Centrul de Investigatii Jurnalistice, Institutul de Politici Publice şi Curtea de Conturi.

Despre părăsirea Alianței Pentru Integrare Europeană se va vorbi la o conferinţă de presă organizată de, potrivit agendei oficiale „un grup de alesi locali”….

Pe plan internaţional, secretarul de stat american John Kerry se întilneşte astazi la Paris cu omologul său francez Laurent Fabius şi pe agenda convorbirilor se află subiecte precum situaţia din Mali, unde francezii au desfăşurat o misiune militară, Siria, Iranul si Afganistanul.

Preşedintele Franţei, socialistul François Hollande, se află azi şi mîine la Moscova pentru convorbiri cu preşedintele Vladimir Putin.

Si astazi se aşteaptă să continue la Almaty convorbirile între reprezentanții Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Marii Britanii, Franței și ai Germaniei cu negociatorii iranieni. Catherine Ashton coordonează negocierile. Puterile internaționale cer Iranului să oprească îmbogățirea uraniului, dacă Teheranul dorește să fie ridicate sancțiunile internaționale. Iranul spune însă că urmărește doar obiective legitime, strict pașnice. Ieri, puterile occidentale au avansat un nou set de propuneri reprezentanţilor Teheranului.

La Bruxelles are loc sesiunea plenară a Parlamentului European.

Preşedintele kirghiz Almazbek Atambaiev se află la Tokio, iar preşedintele Georgiei, Mikail Saakashvili, merge azi si mîine în Azerbaijan.
Previous Next

XS
SM
MD
LG