Linkuri accesibilitate

„Posturile străine poluează spaţiul informaţional al R. Moldova” (Timpul)


„Prime grase pentru gestionare proastă” (Adevărul).


Timpul de astăzi publică un scurt interviu cu deputata Corina Fusu, referitor la o mare problemă a spaţiului mediatic local – cea a surselor mass-media străine. Titlul articolului „Posturile străine poluează spaţiul informaţional al Republicii Moldova”.

Adevărul de astăzi este la înălţime. „Prime grase pentru gestionare proastă” se numeşte textul lui Ion Preaşcă în care autorul descrie situaţia din întreprinderile de stat care deşi au pierderi de milioane, nu se ruşinează să îndulcească viaţa propriilor angajaţi cu premii generoase.

În acelaşi ziar găsim un informativ articol despre „Avantajele şi dezavantajele apartamentului la mansardă” şi aflăm că ex-judecătorul Ion Timofei, fostul preşedinte al judecătoriei Râşcani din Chişinău a devenit avocat. Aceasta, deşi de-a lungul carierei a primit mai multe sancţiuni şi chiar a fost obiectul unei cereri venite din partea procurorului general de a-i fi retrasă imunitatea pentru a fi cercetat penal.

Tot Ion Timofei, care potrivit Centrului de Investigaţii Jurnalistice, locuieşte într-o casă de lux cu piscină trecute în acte pe numele soţiei a „plecat onorabil din funcţie, primind o indemnizaţie de 185.000 lei”. Acum acesta va fi avocat – o meserie care potrivit legii cu privire la avocatură prevede că pot fi admişi în profesie doar oamenii cu o reputaţie ireproşabilă.
XS
SM
MD
LG