Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



După o zi tumultoasă cum a fost cea de ieri in declaratii politice şi dezbateri furtunoase în Parlament, şi ele urmate de declaraţii şi acuze, ziua de azi nu pare sa fie mai liniştită. La ora 10, o nouă şedinţă a Parlamentului. Reamintim că joi, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a cerut demisia premierului Vlad Filat şi a promis că imediat după ce acesta va demisiona, va demisiona si el şi astfel ar putea sa fie „resetata” Alianţa pentru Integrare Europeana din care fac parte si partidul premierului si partidul speakerului si partidul liberal.

Si pentru ca lumea politică din Moldova este „în fierbere” şi pentru că vin apeluri repetate pentru continuarea refeormelor democratice şi depăşirea crizei de la Bruxelles si din alte capitale europene, Uniunea Scriitorilor din Moldova a decis să îşi spună şi ea părerea şi organizează la prinz o conferinţă de presă cu titlul „Poziţia Uniunii Scriitorilor din Moldova privind situatia social-politică din Moldova”.

Pe plan international, miniştrii apărării din ţările Alianţei Nord Atlantice se întilnesc pentru a doua zi astazi la Bruxelles, după ce ieri, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, spusese, înantea reuniunii, că se va discuta despre componenţa şi mărimea misiunii NATO din Afganistan după retragerea forţelor combatante la sfîrşitul anului viitor, despre parteneriatul NATO cu Ucraina şi despre reducerile bugetare anunţate de unele din ţările membre.

„In opinia mea, dacă vor continua reducerile în sfera apărării acest lucru va avea un impact negative asupra posibilităţilor noastre de a asigura o apărare eficientă şi protecţia popoarelor noastre. Astfel încit apelul meu către guverne este acesta: întii opriţi reducerile. Apoi, folosiţi mai eficient resursele pe care le aveţi, printr-o cooperare mai mare multinaţională şi apoi, odată ce economiile îşi vor reveni, începeţi din nou să creşteţi bugetele alocate apărarii…”

La acest sfîrşit de săptămînă, mîine la Moscova are loc un congres al comuniştilor, au loc alegeri, duminică şi luni, in Italia şi secretarul de stat american John Kerry îşi începe primul turneu în noua sa funcţie in nouă ţări din Europa şi Orientul Mijlociu.

Evenimentul cultural al sfirşitului de săptamînă, este gala premiilor OSCAR, planificată pentru duminică, la Hollywood.
Previous Next

XS
SM
MD
LG