Linkuri accesibilitate

Barcelona în blocaj italian


Massimo Ambrosini într-un meci al AC Milan
Massimo Ambrosini într-un meci al AC Milan

Meciul de pe San Siro a fost o lecţie de fotbal gîndit şi jucat pînă la limitele cunoscute ale acestui joc.



Marele şoc al Ligii Campionilor a venit la capătul unui meci antologic.
Pe San Siro, la Milano, Real Barcelona pornea favorită indiscutabilă. Meciul a început în grafic. Barcelona a dezvoltat combinaţii nesfîrşite, în vreme ce Milan s-a aglomerat în apărare. Toată lumea aştepta ploaia de goluri spaniolă.

Primele îndoieli au apărut după 20 de minute. Jocul s-a aşezat într-un tipar fix, tiparul dictat de AC Milan. Italienii au jucat perfect tactic şi au luptat cu toată echipa, fără atribuţii sau excepţii speciale. Barcelona a început să patineze în gol. Posesia a rămas posesie. Milan a aşteptat maşina de pase a Barcelonei la 25 de metri şi a plecat pe contre energice ori de cîte ori a făcut rost de minge.

La pauză ceva era clar în neregulă cu Barcelona, care a făcut ce-a vrut de-a lungul şi de-a latul terenului fără să aibă însă o singură ocazie de gol. După pauză, Milan a devenit mai agresivă şi a deschis scorul la o contră, dintr-o fază discutabilă, după un posibil henţ în atac. Barcelona a căzut moral şi a continuat din automatism să paseze, ca o mașină dereglată care nu se mai poate opri. Milan a plecat încă o dată pe contraatac şi a înscris un gol superb, după o desfăşurare în scară ca la rugby. Barcelona era o echipă învinsă. Milan a cîstigat pe merit, cu capul şi cu inima. Coşmarul italian al Barcelonei continuă. Ce s-a întîmplat pe San Siro a semănat frapant cu celălalat mare eşec al Barcelonei administrat, cu aceaşi reţetă, acum 3 ani de Internazionale. AC Milan nu e calificată. Barcelona mai are şanse. Însă meciul de pe San Siro a fost o lecţie de fotbal gîndit şi jucat pînă la limitele cunoscute ale acestui joc.

La istambul, Galatasaraz şi Schalke au făcut un meci dramatic, nervos şi bizar. Turcii au deschis scorul, iar Schalke a egalat. În afara acesor două goluri, ambele echipe au creat şansă după şansă şi au ratat milimetric. Drogba a făcut un meci excepţional şi a ridicat Galatasaray cu o clasă peste nivelul obişnuit. Schalke e favorită la calificare, dar returul e însă deschis.

Arsenal a fost nivelată de Bayern la Londra. La 3-1 Bayern nu mai are cum pierde calificarea şi e, în acest moment, favorita numărul 1 la titlu.
Porto şi Malaga au făcut n meci slab plin de greşeli şi imprivzaţii tactice. Porto a cîștigat cu 1-0 şi, în mod normal, nu are cum să rateze calificarea, căci Malaga e, limpede, cea mai slabă echipă a competiţiei.
XS
SM
MD
LG