miercuri, mai 04, 2016 Ora Locală 01:03

  Moldova

  Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, cere demisia premierului Vlad Filat

  „Odată cu demisia premierului, sunt gata să demisionez și eu din funcția de președinte al Parlamentului. Așa pornim la un nou drum, de la 0”, spune liderul PD.

  Marian LupuMarian Lupu
  x
  Marian Lupu
  Marian Lupu

  Articole pe aceeaşi temă

  Liberalii cer demisia lui Vlad Filat şi remanierea guvernului

  În replică, PLDM îşi acuză partenerii de coaliţie că vor să declanşeze alegeri parlamentare anticipate.

  Premierul Filat declară Centrul Național Anticorupție instituție non-grata

  ...câtă vreme este condusă de Viorel Chetraru. În replică, CNA spune că îşi face datoria cu profesionalism.

  Valdis Dombrovskis: Sperăm ca această Alianţă să poată să treacă prin turbulenţele actuale

  Primul ministru al Letoniei în dialog cu Valentina Ursu, la finele unei vizite la Chişinău.

  UE speră că Republica Moldova nu va devia de la calea europeană

  Trei șefi de diplomații europene cercetează Moldova la fața locului.
   
  Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, i-a cerut premierul Vlad Filat să „ revină imediat la dialog, iar dacă asta îl depășește, atunci noi responsabil îi sugerăm să demisioneze. Odată cu demisia premierului, sunt gata să demisionez și eu din funcția de președinte al Parlamentului. Așa pornim la un nou drum, de la 0”.
   
  Marian Lupu a făcut în această dimineaţă o scurtă declaraţie de presă, în care l-a acuzat pe Filat că reacţionează „isteric”.
   
  În opinia lui Lupu, numai noi negocieri în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană pot evita organizarea de alegeri anticipate. Pe perioada propuselor negocieri, Lupu propune numirea unui premier interimar.
   
  Liderul liberal Mihai Ghimpu a cerut miercuri demisia premierului Filat, dar şi el a susţinut continuarea alianţei şi mai ales, continuarea guvernării AIE.

  Astăzi, în şedinţa în plen a Parlamentului, liderul fracţiunii Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, a declarat că negocierile pentru relansarea AIE vor demara în scurt timp. Valeriu Streleţ, citat de Moldpres, a precizat că instituţiile statului sunt funcţionale.

  Taguri moldova,Marian Lupu,Mihai Ghimpu,Vlad Filat,Ileana Giurchescu,alegeri anticipate,criza AIE

  Acest forum a fost închis
  Comment Sorting
  Comentarii
       
  de: ion de la: chisinau
  21.02.2013 10:12
  Imi pare rau ca in aceasta lupta se uita de Stat, de Tara, de cetatenii care i-au mandatat sa guverneze nu pentru ambitii si interese personale sau partinice. Ce va castiga acest nefericit popor de la aceasta INVERSUNARE, "razboi"? - Evident ca nu SIGURANTA si nu BUNASTARE, ci o saracire si mai accentuata. Ei se distrug nu pe sine, ci distrug Tara, impingand-o in INSTABILITATE, impreviziune, ANARHIE si regres. Presedintele Republicii ar trebui sa intervina si sa opreasca "razboiul", el ar putea face DEMITERILE dar nu partidele si liderii lor.Se cere de aplicat "DICTATURA" Legii pentru a nu se admite "dictaturi" subiective de partid.

  În exclusivitate