vineri, aprilie 29, 2016 Ora Locală 22:45

  Rubrici / Jurnal de Corespondent

  Cum scrie la zodiac

  Ce prevede zodiacul chinezesc? Ei bine, în 2013, nu stăm bine - e anul șarpelui!

  Multimedia

  Audio
                     
  În fiecare an, la începutul lui februarie, mediile de informare de peste tot au țin să își instruiască publicul: ce prevede zodiacul chinezesc. Ei bine, în 2013, nu stăm bine - e anul șarpelui!

  Și tot ca de fiecare dată, anunțul a fost lăsat să meargă de unul singur. Nici nu era nevoie de explicații pentru că un public larg educat de o literatură kilometrică se pricepe să interpreteze. Cum? De regulă, printr-o exclamație. A, dragă, nu e prea bine că e anul șarpelui! Sau, dimpotrivă: a,dragă, e anul cîinelui și e bine.

  La insistențele curiosului vin explicații și mai compexe cuprinse în formule de genul: Păi, așa zice la chinezi! Un plus de insistență și replica finală vine neiertător: Am citit eu! Să știi că ei – chinezii – se pricep la lucrurile astea!

  Cine se întreabă la ce se pricep chinezii așa bine, va fi lămurit de aceași voce autoritară: doar indienii știu mai mult. În sfîrșit, vine și o corecție care anulează orice dubiu: să nu mint! Și mayașii! Odată februarie trecut, tot felul de încăpățînați observă că anul curge cam la fel ca anii trecuți, plus știrile proaste de pe bursă și din economie. De bună seamă și ele victime ale zodiacului chinezesc.

  Taguri Radio Europa Liberă,Traian Ungureanu,Jurnal de corespondent,Anul nou chinezesc

  Acest forum a fost închis
  Comentarii
       
  În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

  În exclusivitate