duminică, mai 01, 2016 Ora Locală 09:08

  Rubrici / Jurnal de Corespondent

  Pietonul bine antrenat

  Instinctele pietonilor fumători se îndreptă spre agilitatea combinată a șerpașului, cascadorului și îmblînzitorului de cobre.

  Multimedia

  Audio
                  

  O clipă de neatenție e suficientă. Așa se spunea pînă nu demult, în caz că te fereai de vreun paznic sau controlor. Răgazul s-a dus. Iată, de pildă, cum arată lupta cu vigilența publică în orașe englezești în care consiliul local iese la făcut bani.

  Mergi pe stradă, fumezi gîndindu-te la esența termodinamicii și, de îndată ce ajungi la concluzia că trebuie să arunci mucul de țigară fără să fi dezlegat problema, ești pierdut. Unul din trecătorii pașnici care păreau să îți urmărească meditația cu interes e de fapt spion al consiliului local și purtător de cameră secretă.

  Pe înregistrare, apari chiar tu amatorul de termodinamică aruncînd chiștocul pe jos. Ești informat ți se prezintă filmul și ți se cere să plătești o amendă de 100 de dolari. O singură consolare. Nu mai ești singur. Niciodată. Tot timpul cineva te privește și are grijă de tine. Consiliul local a mai făcut rost de 100 de dolari.

  Viața la oraș a devenit un pic mai interesnată iar instinctele pietonilor fumători se îndreptă spre agilitatea combinată a șerpașului, cascadorului și îmblînzitorului de cobre.
  Acest forum a fost închis
  Comment Sorting
  Comentarii
       
  de: Marilena Puscas de la: Bucuresti
  10.02.2013 18:35

  Buna seara,
  In orasele englezesti in care consiliul local iese la facut bani ,presupun ca exista cosuri de gunoi unde pot fi aruncate mucurile de tigara dar nu sunt fumatorii mereu dispusi sa se deplaseze pana la acestea.
  Nu cred ca este ceva rau in aplicarea amenzilor pentru cei care arunca pe jos si nu la cos nu numai mucurile de la tigari.Si din ceea ce spuneti ,legea chiar se aplica ,in orasele englezesti.
  Ce se intampla in orasele din Romania ?
  Consiliul local iese la facut bani prin cresterea impozitelor (este un alt subiect )iar legile care exista ,bune sau mai putin explicite ,nu sunt aplicate. Nu imi amintesc sa fi auzit pe la stiri ,macar ca pe o stire inedita ,ca au fost aplicate amenzi pietonilor care arunca resturi de orice fel nu la cosul de gunoi ,ci pe jos sau celor care nu traverseaza pe la trecerea de pietoni sau daca sunt la trecerea de pietoni nu asteapta pana apare culoarea verde pentru pietoni.
  Merg pe strada sau astept cu rabdare(?) in statie autobuzul,troleibuzul ,tramvaiul si sunt extrem de atenta sa privesc pe jos ,pe unde calc pe trotuar sa nu nimeresc in tot felul de lucruri ,nu numai mucuri de tigari. Pentru ca astfel de lucruri au mare legatura nu numai cu gradul de civilizatie dar si cu putin bun simt si cu educatia . Sau nu ?

  "Anonima Necunoscuta"

  În exclusivitate