miercuri, mai 04, 2016 Ora Locală 10:55

  Presa

  „Zece episoade din războiul presei contra presei” (Timpul)

  „Atenţie! Bani falşi greu de depistat” (Adevărul).

  Multimedia

  Audio

  Voi începe cu editorialul lui Constantin Tănase din ziarul Timpul de astăzi, intitulat: „Zece episoade din războiul presei contra presei”. Aici, autorul descrie în amănunte si nu fără oarecare dezgust, dar si durere reperele teribilei relații a politicului moldovenesc cu presa. Desprind doar o întrebare din acest editorial: „de ce după căderea regimului comunist în 2009 presa noastră nu a devenit mai deontologică, mai liberă, mai independentă, mai ferită de păcatul picării în partizanat politic?”. Niste posibile răspunsuri la această întrebare le găsiți în Timpul de astăzi.
   
  Tot acolo, într-ul alt text al aceluiasi autor, se vorbeste despre pasii concreți de armonizare a legislației regiunii separatiste din Estul Republicii Moldova cu cea a Federației Ruse. Si iarăsi o intrebare, retorică de data aceasta, de ce autoritățile de la Chisinău întârzie cu o reacție față de acest proces?

  Publicaţia Adevărul dedică o pagină de ziar procesului de „schimbare la faţă” a trenurilor sovietice din dotarea Căilor ferate moldoveneşti. Andrei Rizescu a fost la Paşcani, în România, acolo unde sunt reutilate locomotivele şi vagoanele conform unor standarte europene. Cât de temeinică şi durabilă va fi această modernizare, rămâne însă de văzut.

  Într-un alt articol, Adevărul sună alarma: „Atenţie! Bani falşi greu de depistat”. Potrivit Ministerului de Interne, numărul cazurilor de falsificare a banilor s-a dublat în ultimul an, criminalii recurgând la nişte metode de falsificare tot mai sofisticate. Mai multe detalii, în Adevărul de astăzi.

  Taguri moldova,Revista presei

  Acest forum a fost închis
  Comentarii
       
  În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

  În exclusivitate