Linkuri accesibilitate

Ministerul justiţiei dezbate combaterea corupţiei, Iurie Leancă la conferința de securitate de la Muenchen, conferinţa la vîrf a ţărilor islamice de la Cairo


Agenda zilei.



Preşedintele României Traian Băsescu nu mai vine la Chișinău din cauza îmbolăvirii neaşteptate a preşedintelui Moldovei Nicolae Timofte.

La prînz, este convocată o şedinţă a Consiliului Municipal al capitalei moldovene.

Ministerul justiţiei dezbate astăzi într-o sesiune finală pachetul de iniţiative menite să combată mai eficient corupţia.

Experţii Consiliului Europei sunt de acord cu acest program şi vor fi şi ei prezenţi la aceasta dezbatere.

Ministrul moldovean de externe Iurie Leancă este în aceste zile in Germania si Franţa şi va participa la Munchen la conferința de securitate, la care vicepreşedintele american Joe Biden se întîlnește cu şeful diplomaţiei de la Moscova Serghei Lavrov.

Întilnirea este importantă pentru că relaţiile dintre Rusia și Statele Unite sînt din ce în ce mai tensionate, în ce privește chestiuni de politică externă și de apărarea drepturilor omului.

Rusia are o altă opinie decît comunitatea euro-altantică faţă de rezolvarea situaţiei din Siria , din Iran şi faţă de propunerile americane pentru amplasarea unui scurt defensiv in Europa.

Ieri, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen a spus că speră ca Moscova si Washingtonul să reuşească să facă progrese în acest domeniu. Elemente ale scutului vor fi amplasate, cum se ştie in România.

La Cairo are loc conferinţa la vîrf a ţărilor islamice, iar Naţiunile Unite au numit săptămîna 1 – 7 februarie drept cea a „armoniei inter-religioase”.
XS
SM
MD
LG