luni, mai 02, 2016 Ora Locală 15:33

  Rubrici / Jurnal de Corespondent

  Pe ecran și din butoane

  La ce bun să mai intri în magazin, cînd poți sta acasă, unde deschizi computerul și comanzi pe net orice?

  x

  Multimedia

  Audio
                     

  Dispar străzi. Orașe occidentale medii, mai cu seamă în nordul european, pierd centrele comerciale, magazinele multe și felurite care dădeau altădată viața de fiecare zi - locurile în care se întîlneau, se ciocneau și sporovoiau oamenii locului.

  Măcelării și mercerii, librării, brutării și croitorii s-au dus pe rînd și au lăsat în urmă magazine - mereu aceleași - de telefoane mobile, agenții de pariuri sau imobiliare. Asta a fost în primul val. S-a spus că asasinul e marele supermarket de la marginea orașelor, în care se găsește orice și oricînd.

  Acum dispar supermagazinele specializate, de electronice, muzică, film, aparaură casnică. De data asta, asasinul asasinului asasinul e internetul. La ce bun să mai intri în magazin, cînd poți sta acasă, unde deschizi computerul și comanzi pe net orice aparat, apoi aștepți și primești, a doua zi, marfa la ușă?

  Ascenisunea fulgerătoare a net-ului e logică și inevitabilă. Problema e ce se întîmplă cu centrul orașelor care se umple treptat de magazine cu placaj în fereastră sau magazine care vînd marfă proastă și ieftină după care se închid într-o lună sau două.

  Nimeni nu știe. Și nici nu mai contează prea mult pentru populații care s-au obșinuit să nu mai iasă din casă, unde se întîmplă tot. Pe ecran și din butoane.

  Taguri Radio Europa Liberă,RFE/RL,Traian Ungureanu,Jurnal de corespondent

  Acest forum a fost închis
  Comentarii
       
  În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

  În exclusivitate