Linkuri accesibilitate

Ședința Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Moldova, al doilea tur al prezidențialelor din Cehia, continuă Forumul de la Davos


Agenda zilei.


În Moldova, mai multe şedinte sunt dedicate situaţiei din mediul rural.

Curtea de Conturi va încerca să afle cum s-au cheltuit banii pentru proiectul legat de calitatea educaţiei în mediul rural, dimineaţa, iar după-amiaza, se va discuta
tot acolo despre cum s-au cheltuit banii pentru investitii sociale menite să facă viaţa la ţara mai bună, în perioada 2008 -2011.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului anunţă o şedinţă în această dimineaţă, la fel și Consiliul de Observatori ai companiei Teleradio Moldova.

Evenimentul cel mai important al zilei de astăzi și de mâine din Cehia este al doilea tur de scrutin din alegerile prezidenţiale, pe care și le dispută fostul premier Milos Zeman şi actualul ministru de externe Karel Schwarzenberg.

Candidatul ce pare să aibă cele mai mari şanse este Zeman, care are o agendă populistă şi naţionalistă şi e susţinut mai ales în mediul rural și în oraşele în care nivelul de trai a scîzut odată cu dezvoltarea economei de piaţă.

Karel Schwarzenberg, contracancandidatul lui Zeman e preeferat de cei tineri, și într-una din dezbaterile electorale televizate a spus că scrutinul prezidențial din Cehia este de fapt o alegere între „trecut” și „viitor”.

Astăzi şi mâine continuă Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia, unde se reunesc cei importanţi lideri politici, de business și de showbusiness ai lumii.
XS
SM
MD
LG