miercuri, noiembrie 25, 2015 Ora Locală 18:17

Cultură / Dicţionar de sunete

Madeleine Peyroux

Cea mai intimă manieră de a cânta.

x

Multimedia

AudioS-a născut la Atena, statul american Georgia, a crescut între Brooklyn, Carolina de Sud și Paris, și aici, în „orașul luminilor”, si-a descoperit vocea.

O cheamă Madeleine Peyroux, și și-a petrecut adolescența cântând pe străzile Europei cu o trupă numită The Lost Wondering Blues & Jazz Band.În 1996 debutează cu albumul „Dreamland”, salutat cu o avalanță de cronici entuziaste.

Unii au comparat-o cu regretata Billie Holiday, alții au spus că interpreteaza atît de convingător melodii clasice de Billie Holiday, Bessie Smith sau Betsy Cline, încît aceste cintece par scrise de ea însăși.

Apoi, după 7 ani, o perioadă neobișnuit de lungă între un debut și urmarea acestuia, apare albumul „Careless Love”, urmat în 2006 de „Half The Perfect World”.

Acesta din urmă conține cântece de dragoste despre care Madeleine Peyroux spune ca vin dintr-un loc extrem de personal, iar asta i-a permis să le cânte în cea mai intimă dintre maniere.

Taguri Radio Europa Liberă,RFE/RL,Lucian Ștefănescu,Dicționar de sunete,Madeleine Peyroux,Brooklyn,The Lost Wondering Blues & Jazz Band,Dreamland,Half The Perfect World

Acest forum a fost închis
Comentarii
     
În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

În exclusivitate