joi, aprilie 28, 2016 Ora Locală 22:50

  Cultură / Dicţionar de sunete

  Madeleine Peyroux

  Cea mai intimă manieră de a cânta.

  x

  Multimedia

  Audio  S-a născut la Atena, statul american Georgia, a crescut între Brooklyn, Carolina de Sud și Paris, și aici, în „orașul luminilor”, si-a descoperit vocea.

  O cheamă Madeleine Peyroux, și și-a petrecut adolescența cântând pe străzile Europei cu o trupă numită The Lost Wondering Blues & Jazz Band.  În 1996 debutează cu albumul „Dreamland”, salutat cu o avalanță de cronici entuziaste.

  Unii au comparat-o cu regretata Billie Holiday, alții au spus că interpreteaza atît de convingător melodii clasice de Billie Holiday, Bessie Smith sau Betsy Cline, încît aceste cintece par scrise de ea însăși.

  Apoi, după 7 ani, o perioadă neobișnuit de lungă între un debut și urmarea acestuia, apare albumul „Careless Love”, urmat în 2006 de „Half The Perfect World”.

  Acesta din urmă conține cântece de dragoste despre care Madeleine Peyroux spune ca vin dintr-un loc extrem de personal, iar asta i-a permis să le cânte în cea mai intimă dintre maniere.

  Taguri Radio Europa Liberă,RFE/RL,Lucian Ștefănescu,Dicționar de sunete,Madeleine Peyroux,Brooklyn,The Lost Wondering Blues & Jazz Band,Dreamland,Half The Perfect World

  Acest forum a fost închis
  Comentarii
       
  În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

  În exclusivitate