sâmbătă, aprilie 30, 2016 Ora Locală 12:02

  Cultură / Dicţionar de sunete

  Kruder & Dorfmeister

  Doi manipulatori de sunete.

  x

  Multimedia

  Audio


  Duo-ul austriac Kruder & Dorfmeister este poate cel mai elocvent exemplu pentru una din caracteristicile muzicii de la începutul mileniului 3, anume ieşirea din obscuritatea studioului de înregistrări a inginerului de sunet, a producătorului, acea persoană care apasă pe butoanele masei de mixaj pentru a obţine armonia sonoră perfectă a unei piese muzicale.

  Inginerul de sunet a devenit astăzi muzician, după cum tot muzican este şi un disc-jockey care amestecă, mixează diverele părţi ale unor piese diferite, pentru a obţine un continuum muzical coerent.

  Peter Kruder şi Richard Dorfmeister sînt doi asemenea muzicieni-producători, a căror faimă se datorează măiestriei lor de a remixa cu ajutorul tehnologiei de studio partituri trip-hop, drum&bass, acid-jazz, sau chiar pop.  În cel din urmă însă nu este vorba doar de o „relectură” a acestor partituri, ci chiar de o adevărată „rescriere” a lor, pentru că Peter Kruder şi Richard Dorfmeister manipulează în aşa fel sunetul încît, în cele din urmă, melodia aleasă pentru remixare sfîrşeşte prin a semăna foarte puţin cu varianta orginală.

  Piesa pe care o ascultaţi este un asemenea remix, ea aparţine trio-ului Rainer Trüby, se numeşte „Donauschingen” şi a apărut pe albumul „K&D Sessions”.

  Taguri Radio Europa Liberă,RFE/RL,Lucian Ștefănescu,Dicționar de sunete,Kruder & Dorfmeister

  Acest forum a fost închis
  Comentarii
       
  În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

  În exclusivitate