sâmbătă, aprilie 30, 2016 Ora Locală 19:53

  În jurul Moldovei

  Victor Ponta în apărarea lui Dan Voiculescu

  Premierul român sare în ajutorul senatorului pus sub acuzare pentru corupție și privatizare frauduloasă.

  Doi aleși USL sau cine se aseamănă se... adună.Doi aleși USL sau cine se aseamănă se... adună.
  x
  Doi aleși USL sau cine se aseamănă se... adună.
  Doi aleși USL sau cine se aseamănă se... adună.

  Premierul român, Victor Ponta i-a luat apărarea senatorului Dan Voiculescu, fondatorul trustului de presa Impact, intr-un dosar de coruptie. Imixtiunea politicului in justitie a fost o traditie a guvernarilor din România pina in 2005, cind au inceput reformele initiate de Monica Macovei, ministra a Justitiei (2005-2007), artizana Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

  Dupa cistigarea alegerilor parlamentare (9 decembrie 2012) de catre Uniunea Social Liberala (USL) au aparut o serie de incercari de restauratie in aceasta zona atit de sensibila: propunerea unor procurori sefi fara performante si personalitate, deci usor manevrabili; schimbarea echilibrului in interiorul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), inclusiv prin intimidarea sau hartuirea unor judecatori si procurori care mizeaza inca pe reformele juridice sustinute de presedintele Traian Basescu.

  Pe fondul acestor incertitudini, premierul socialist al României, Victor Ponta, a declarat aseara ca judecatorul de la tribunalul Bucuresti „a luat o decizie gresita” atunci cind a trimis dosarul senatorului USL Dan Voiculescu la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar CSM ar trebui sa se autosesizeze.

  Este vorba despre un dosar de coruptie in care senatorul si fondatorul celui mai mare trust media din Romania (detinator al televiziunilor Antena 1, 2 si 3) este acuzat ca a influentat in propriul interes privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare.

  Procesul ajunsese in pronuntare asta vara inaintea suspendarii presedintelui Traian Basescu si pentru a stopa procedura, Dan Voiculescu si-a dat atunci demisia din functia de senator, iar dosarul a fost trimis de la Inalta Curte la Tribunalul Bucuresti. Dupa alegeri, insa, cind acesta a dobindit din nou statutul de senator, dosarul de coruptie s-a reintors la Inalta Curte si urmeaza pronuntarea. Totusi pentru a bloca din nou lucrurile, Dan Voiculescu nu si-a depus jurmaintul de senator, sperind ca din punct de vedere procedural va mai trage de timp citeva luni, suficient pentru ca intreg cazul sa se prescrie, cu atit mai mult cu cit dosarul se afla pe rolul Curtii Supreme de mai bine de trei ani si jumatate.

  Premierul Victor Ponta a simtit nevoia sa-i sara in aparare lui Dan Voiculescu, fost informator al politiei politice ceausiste, potrivit unui verdict final al justitiei. Seful guvernului de la Bucuresti, fost procuror, inainte sa fie descoperit de mentorul sau Adrian Nastase, nu a avut nici un fel de scrupule inainte de a se pronunta asupra unei decizii judecatoresti.

  In cazul in care dosarul de coruptie al acestui mogul al presei românesti  mai zabovea la Tribunalul Bucuresti, Dan Voiculescu putea spera sa fie salvat intr-un fel sau altul. Potrivit datelor procurorilor, Dan Voiculescu ar putea fi condamnat cu inchisoare pentru trafic de influenta, dupa modelul fostului premier Adrian Nastase, aflat la inchisoare. Procurorii anticoruptie spun ca privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare a fost facut in favoarea lui Voiculescu prin subevaluarea bunurilor institutului cu aproape 8 milioane de euro.

  Interventia lui Victor Ponta in cazul Voiculescu scoate la iveala nu doar reteaua de interese a noii puteri, ci si mentalitatea liderilor guvernului de la Bucuresti. Victor Ponta a crescut la umbra lui Adrian Nastase, care l-a ocrotit si educat in spiritul unei filosofii politice care se bazeaza pe doua pirghii principale: reteaua sistemului care sustine puterea si interesele mutuale de grup.

  Taguri romania,Radio Europa Liberă,Adrian Năstase,Sabina Fati,Corupție,Dan Voiculescu,Victor Ponta,privatizare frauduloasă

  Acest forum a fost închis
  Comment Sorting
  Comentarii
       
  de: pentru Dan de la: Stefancelmaria
  10.01.2013 01:14
  Dan, vorba multa - saracia omului. Nu vad nici un sens in ceea ce spui in comentariul tau, nu exista firul logic, sunt doar niste ginduri ratacite, care cautată fara succes sa-si arate superioritatea.

  de: Dan de la: Bucuresti, Romania, UE
  09.01.2013 08:23
  Morala si Politica poate fi considerata in determinarea existentiala, o combinatie ce se lasa asteptata de mai bine de 80 ani. Este Etic si Moral sa fie asa. Este Etic si Moral ca OPUSUL existential al capitalismului sa aiba trasaturi care dintre care mai inabusite de ideologia socialista, probabil ca starea de mijloc care se doreste a avea un impact pozitiv, se va rasfrange in virtutea dreptului de dezvoltare al societatii ca fiind starea negativa a existentei capitalismului.

  Verificarea autenticitatii celor afirmate se doresc a avea consistenta unui ansamblu de individualitati opuse in felul lor noii iedeologii-proiect. Individualitatile capitalismului au adus ca simbol al dezvoltarii conceptul etic, moral si justificat pentru actiuni justificative fara invinovatire nejustificata.
  Individualitatile socialiste , chiar daca ne referim la prezent sau trecut , aduc printre multe goluri de imagine, inclusiv golul imaginii de concept, trecand peste simtamintele intregii Piramide , gata oricand sa exploateze in defavoarea intregii Piramide interesul de grup inchis, atat din punct de vedere al acelor individualitati, cat si ca schema logica de dezvoltare unanim acceptabila.
  |Noua ideologie unanim acceptata in individualitatea mondiala ar avea printre altele extinderea Lucrului peste asteptari prin absorbtia si completarea laturii etice, morale, spirituale , experimentale (chiar a experientei continue in simbolul apartenentei de partid sau organizatie) , financiare si nu in ultimul rand culturale, aducand printre altele unirea culturilor influentabile / neinfluentabile dupa noua harta mondiala , deci nu ca traditie si datina.
  Exponentialul functiei apriorice dezvoltarii poate avea de cele mai multe ori si intr-un sens de extrapolare, variatia celor doi poli ai Lumii la nivel general dar si in particular. Schimbul par de idei poate aduce o chemare catre ceea ce putem denumii modelul etic moral de convietuire in intreaga noastra deplinatate functionala, atat ca oameni, cat si ca aspiratii-experienta. Rolul unei astfel de afirmatii are ceea ce se poate denumii simbolul democratiei atat de exploatate in pozitiv dar si in negativ, adica simbolizarea functionarii sistemului in experienta cunoasterii bazata pe promptitudine , poate o noua experinta manageriala si de ce nu de exploatare a cunoasterii reciproce intre diversele natiuni.
  Acum, aici, daca ne referim la Romania, acest aspect poate parea greu accesibil in conditiile in care inca nu s-a ajuns la intelegere si bunastare pentru orice tip de convieturire din aceasta tara. Oricum minciuna trebuie sa dispara, iar singura arma a exponentilor noii ideologii sa fie experienta si crearea parghiilor ce conduc la experienta. Adica crearea de noi locuri de munca si reglarea balantelor de plati a datoriilor intre natiuni.
  Opusul unui anumit transcendent privind evolutia in noua ideologie poate fi data tocmai de starea ce depinde de eradicarea coruptiei atat din punct de vedere al conceptului, cat si ca forma de existenta. Acest lucru (coruptia) creaza premisa aparitiei unei baricade in ceea ce priveste o vedere de ansamblu si capata forma unei « vederi de colt », adica o vedere ce are ca scop negarea starii pozitive, neavand alternative pentru experienta.
  Este bine ca Lumea de Astazi, imbracata sub cupola de astazi sa poarte simbolul optimismului pentru zile mai bune si mai profitabile cultural, economic si in ceea ce priveste o viata imbelsugata si cinstita_//

  În exclusivitate