Linkuri accesibilitate

Marea reorganizare a instituţiilor medicale (publika.md)


Un restaurant în Parcul Ştefan cel Mare? (unimedia.md)


Lista instituţiilor medicale ce urmează a fi închise în urma unei reorganizări este completată cu alte două spitale - Institutul de Cardiologie şi Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie, care vor fi comasate cu Spitalul Clinic Republican - scrie site-ul publika.md.

Potrivit ştirii de pe acest site, sindicatele din sănătate au atenţionat că această comasare se va produce în timp record, deoarece potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii, tot procesul urmează să se încheie pe 28 decembrie, iar până pe 31 decembrie urmează să fie elaborate şi prezentate spre aprobare organigrama, statele de personal, precum şi modificările la Regulamentul Spitalului Clinic Republican.

„Aceeaşi soartă va avea şi Centrul Naţional Ştiinţifico-practic de Medicină Urgentă şi Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie, care urmează să fie comasate”, mai scrie publika.md. În cadrul şedinţei Guvernului de astăzi va fi discutată şi soarta Centrului Naţional de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală care va fi comasat cu Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului.

Site-ul unimedia.md preia un interviu acordat de şeful statului Nicolae Timofti pentru Die Presse şi în care preşedintele a declarat că „Moscova pune piedici noului curs de integrare europeană al Republicii Moldova”. Preşedintele este citat şi cu declaraţia: „Rușii ne spun deschis că suntem în zona lor de influență. Dar noi avem propriile noastre interese. În acest sens, avem nevoie de sprijinul partenerilor noștri europeni”.

Acelaşi site publică ştirea că în Scuarul Europei din Chişinău ar putea fi construit un restaurant din lanțul american „Sbarro”. Asemenea restaurante sunt deschise în peste 1300 de locații la nivel mondial, iar acționarii francizei din Republica Moldova asigură că vor face tot posibilul ca edificiul să se încadreze perfect în peisajul și în stilul arhitectural al Chișinăului. Ghenadie Jemanean, co-acționar al francizei, s-a arătat surprins de reticența întâmpinată din partea societății civile și în același timp nedumerit, pentru că în acel loc, pe aceeași suprafață, până acum era un alt local de tip fast-food al cărui aspect nu era mai potrivit.

Site-ul adevărul.md scrie despre ceremonia de premiere a savanţilor moldoveni care a avut loc ieri, cu participarea premierului Vlad Filat. Academicienii Teodor Furdui şi Gheorghe Ciobanu au fost desemnaţi Savanţii Anului 2012, iar Tânărul Savant al Anului 2012 Veaceslav Boldescu, care a fost premiat pentru ciclul de materiale „Noi compuşi cu proprietăţi antimicobacteriene”, şi-a donat premiul bănesc ONG-ului „Salvaţi viaţa”, care ajută copiii grav bolnavi.
XS
SM
MD
LG