duminică, februarie 07, 2016 Ora Locală 15:00

  Rubrici / Realitatea cu amănuntul

  De la Chişinău-Gaz la Moldova-Gaz

  Ce anume îi face pe monopoliştii gazelor naturale să ne expedieze de la un furnizor la altul?

  Multimedia

  Audio

         Mărturisesc, stimaţi ascultători, că am urmărit cu mare atenţie dialogul matinal de la PRIME TV cu vicedirectorul Chişinău-Gaz, Ilarion Popa, dar nu am înţeles ceea ce mi se părea mai important.

         Vasăzică, am aflat că noi, consumatorii, vom trebui să încheiem alte contracte. Alea vechi erau cu Chişinău-Gaz, acum sîntem impuşi  să semnăm cu Moldova-Gaz. Dl Popa ne-a lămurit că noile contracte nu se vor deosebi deloc de alea vechi şi că nu e cazul să ne neliniştim. Pur şi simplu, pînă acum Chişinău-Gaz a fost distribuitor şi furnizor, pe cînd din ianuarie va fi doar distribuitor. Şi va trebui să încheiem contracte cu noul furnizor – Moldova-Gaz. În aparenţă, nimic nu se schimbă, nu-i aşa?

         O schimbare, fie şi neesenţială, are totuşi loc, de vreme ce toată
  Iulian CiocanIulian Ciocan
  x
  Iulian Ciocan
  Iulian Ciocan
  lumea va trebui să-şi schimbe contractele. Ei bine, m-am chinuit să desluşesc în discursul vicedirectorului Chişinău-Gaz care e motivul acestei modificări, şi nu nu l-am auzit. Ce anume îi face pe monopoliştii gazelor naturale să ne expedieze de la un furnizor la altul? De ce e nevoie să se consume atîta energie pentru facerea noilor hîrtii? E doar o modificare de natură tehnică asta? De ce nu mai e posibil ca pe post de furnizor să rămînă Chişinău-Gaz?

        Repet, o explicaţie clară nu am auzit. Or, mi se pare că lumea are nevoie de ea. Asta pentru ca să nu apară tot felul de supoziţii năstruşnice, care să submineze încrederea în eternul monopolist. Eu, bunăoară, am auzit deja temerea că cetăţenii sînt reorientaţi spre Moldova-Gaz ca să li se pună mai uşor pe umeri datoria Transnistriei pentru gazele naturale. E o aberaţie, nu? Dar asemenea aberaţii pot să prolifereze dacă nu ni se explică limpede dedesubtul modificării. Cel puţin, în emisiunea matinală sus-pomenită o explicaţie clară a lipsit.

  Taguri moldova,Radio Europa Liberă,Iulian Ciocan,Realitatea cu amănuntul,Moldova-gaz,Chișinău-Gaz

  Acest forum a fost închis
  Comentarii
       
  În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

  În exclusivitate