Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chişinau este anunţată o şedinţă plenară a Parlamentului, la Ministerul apărării, o şedinţă de bilanţ la care va participa şi preşedintele Nicolae Timofti.

Ministrul economiei, vicepremierul Valeriu Lazăr va participa astazi la Consiliul economic al ţărilor din Comunitatea Statelor Independente de la Moscova şi are programate convorbiri cu ministrul rus al energeticii Alexandr Novak.

Din agenda moldovenească a zilei, să le reamintim celor cărora le plac cărţile şi să le rasfoiască şi să le citească ieftinirile anunţate toata luna decembrie de 10 % de la libraria Cartier…

Pe plan internaţional, la Bruxelles are loc şedinţa Consiliului European, ultima reuniune la virf din acest an a Uniunii Europene.

Preşedinta Braziliei Dilma Rouseff se află la Moscova, unde a sosit ieri. Ambele ţări, şi Rusia si Brazilia, fac parte din grupul BRIC, al acelor ţări care cunosc o dezvoltare economică rapidă şi în care se mai află India şi China.

Miniştrii de externe din Polonia, Bulgaria şi Suedia se vor afla astazi in Georgia, la Tbilisi pentru convorbiri cu noile autorităţi, iar in Armenia se află subsecretarul de stat american Thomas Melia.

Revista TIME va anunţa rezultatele sondajului printre cititorii săi despre personalitatea anului pe anul 2012. Anul trecut revista TIME l-a desemnat drept „omul anului”, protestatarul – imaginea emblemă a răsturnărilor de regim în Orientul Mijlociu.

Miine, doua sunt evenimentele prevazute în lume, la Moscova, Marşul Libertăţii, neautorizat, anunţat de opoziţie şi in Egipt, referendumul pentru modificarea Constituţiei prin mărirea puterilor prezidenţiale. Violenţele şi protestele din ultimele zile din Egipt legate de acest referendum si de propunerile prezidenţiale s-au soldat cu cel puţin 7 morţi şi zeci de răniţi. Opoziţia a decis să nu boicoteze referendumul şi să îşi cheme suporterii la vot şi la respingerea propunerilor prezidenţiale.
Previous Next

XS
SM
MD
LG