sâmbătă, februarie 13, 2016 Ora Locală 08:45

  Comentarii, opinii

  Și ce? Asta e!

  Cum zice Lucian Boia, România e o țară defectă. Și va fi „altfel” câtă vreme în fruntea guvernului va fi un hoț!

  Neculai Constantin Munteanu
  Neculai Constantin Munteanu

  Multimedia

  Audio

  Cea mai vândută carte la târgul Gaudeamus a fost „De ce este România altfel?“, de Lucian Boia. Desigur, la succes a contribuit notorietatea unui istoric care a demontat multele mituri ale istoriei românilor, unele vechi și foarte vechi, altele moștenite de la comuniști sau resuscitate de ei, mai ales când vine vorba de excepționalismul românesc.

  Insă s-ar putea ca cititorii care gândesc normal să aibă propriile lor îndoieli asupra normalității lumii în care trăiesc, de unde și interesul pentru o carte care întreabă de ce România este „altfel”? După propria-i mărturie, aurtorului i-a venit ideea să scrie acestă carte în urma „psihodramei politice“ din vară, când cu suspendarea președintelui Traian Băsescu, care a stârnit reacţiile de stupoare din partea forurilor occidentale şi care „a lăsat impresia că ţara e defectă“. Cartea merită citită, autorul e mai mult decît convingător, la fel și argumentele sale în dezvăluirea  cauzelor înapoierilor sau doar întârzierilor noastre.

  Dar, pentru că a pornit de la actualitate, rămânem la actualitatea care dă impresia, și chiar mai mult decât atât, că țara e tot mai defectă. Circulă în presă o scrisoare inițiată de universitari, cercetători, cadre didactice pre­universitare, membri ai so­ci­e­tății civile, cărorora li s-au alăturat peste 2.700 de alte semnături, prin care se cere ministrului învățământului, Ecaterina Andronescu, să-i retragă lui Victor Ponta titlul de doctor obținut printr-un jalnic plagiat, adică printr-un act de hoție caracterizată.

  Stupoare, ministrul nu mai respinge plagiatul șefului ierarhic în partid și în guvern, cum o făceau până acum membrii coaliției la putere, dar își declină competența: „Vă invit să citiţi Legea învăţământului şi o să vedeţi că, din acest punct de vedere, pentru demnitari, ministrul Educaţiei nu are nicio competenţă”.

  Persoane milostive au citit Legea învățământului. Au constatat că minciuna are picioare scurte. În lege nu există referiri la demnitari, încă și mai puțin despre dreptul unora sau altora, demnitari sau nu, de a obține titluri științifice prin frauda nerușinată. Însă e peste puterile Ecaterinei Andronescu să aplice legea și să retragă tilulul acordat impostorului Victor Ponta.

  PSD este un partid de impostori. Doi dintre predecesorii actualului ministru al învățământului au fost siliți să părăsească postul tot pentru plagiat. De altfel, în materie de plagiat, PSD-ul are o tradiție generoasă, din care fac parte Mircea Beuran, Daniela Bartoș și alții, unii cu cariere universitare și academice. Și cum viața e plină de coincidențe bizare, și Ecaterina Andronescu este antrenată în câteva plagiate și autoplagiate, scandal în desfășurare, cu ample ecouri internaționale. Cine a sărit să-i dea o mâna de ajutor? Victor Ponta! Confreria plagiatorilor e mereu solidară. Și cam fatalistă. A plagiat ministrul învățământului! „Și ce? Asta e!”,  a zis înțeleptul Victoraș.

  Cum zice Lucian Boia, România e o țară defectă. Și va fi „altfel” câtă vreme în fruntea guvernului va fi un hoț! Să votați bine!

  Taguri românia,Radio Europa Liberă,Neculai Constantin Munteanu,comentariu săptămînal

  Acest forum a fost închis
  Comment Sorting
  Comentarii
       
  de: Gay Pride de la: Europa Libera
  26.12.2012 13:52
  Dar Basescu ce e?

  de: Dan Mihai MIRESCU de la: Bucuresti, Romania, UE
  06.12.2012 09:58
  NU Sunt DE acord (in calitate de cetatean al Romaniei) ca factori iresponsabili ai politicii actuale sa intre in posesia a 10 miliarde euro. NU este normal sa fie asa. Este Pus in pericol viitorul copiilor nostrii. Militeaza pentru meritocratia Lumii construita democratic. In opinia mea, cred cu tarie ca schimbarea in unanimitate a actualilor guvernanti si parlamentari depinde de forta crezurilor voastre ca in Romania sa existe continuitate in politici expansioniste ce iau in considerare bunastarea cetateanului, omului recent. Voteaza pentru viitorul copiilor nostrii !!!! Cred ca justitia nedemocratica inseamna multe lucruri negative" obtinerea de bani necuveniti, acoperirea unor crime atat morale cat si umane, mult chin in noua dictatura post decembrista !!!

  În exclusivitate