marți, februarie 09, 2016 Ora Locală 13:41

  Internațional

  Statele Unite, recesiunea şi bugetul

  Dacă acordul de urgenta intră în vigoare de la 1 ianuarie, el prevede 600 de miliarde de dolari în reduceri de impozite şi cheltuieli.

  x

  Multimedia

  Audio

  Președintele american, Barack Obama îl găzduiește astăzi la un prânz la Casa Albă pe fostul său rival republican la alegerile din 6 noiembrie, Mitt Romney. Întâlnirea are loc pe fundalul negocierilor dificile purtate de președintele Obama cu republicanii din Congres pentru a reduce deficitul și a evita ceea ce presa, comentatorii și politicienii americani numesc o prăpastie fiscală. Cum decurge dezbaterea ne spune de la Washington corespondentul nostru Valeriu Sela:

  Inaintea alegerilor de anul acesta, republicanii s-au angajat sa nu mareasca in nici un fel de conditii impozitele. Administratia Obama insista ca pentru a diminua deficitul e nevoie nu doar de reduceri de cheltuieli, dar si de venit suplimentar la buget, din impozite. Aceasta a fost una dintre controversele care au marcat dezbaterea, de-a lungul ultimului an, si acum politicienii trebuie sa vina cu o solutie, pina la sfirsitul lui 2012, in caz contrar urmind sa intre in vigoare un acord prelabil, ale carui masuri nu sint pe placul nici unuia dintre partide.
   
  In acest context si dupa victoria lui Barack Obama în alegeri incep sa apara fisuri in tabara republicana. Deputatul conservator Tom Cole a spus ca ar sprijini un acord cu presedintele Obama, care sa prevada majorarea impozitelor pentru cei instariti, dar mentinerea ratelor reduse actuale pentru cei cu venit, pe familie, de pina la 250,000 de dolari. Deputatul sustine ca republicanii ar trebui sa sprijine o intelegere care asigura ca 98% dintre americani nu vor avea de suferit majorari de impozite.
   
  Administratia Obama sprijina aceasta idee. Numerosi republicani insa doresc sa mentina ratele reduse pentru toti americanii, indiferent de venit, si sa obtina venituri la buget prin eliminarea anumitor scutiri de impozite. Ei mai spun ca masive programe guvernamentale, cum ar fi cele de asigurari medicale pentru saraci si cei in virsta, trebuie reduse.
   
  Nu este inca clar ce impact vor avea declaratiile deputatului de Oklahoma, Cole, care pina acum a fost fidel conducerii partidului. Liderii republicani sprijina deocamdata pozitia initiala si anume mentienerea ratelor actuale ale impozitelor.
   
  Presedintele Camerei Reprezentantilor, John Boehner si-a exprimat dezacordul cu colegul sau spunind: „Nu vei reusi sa impulsionezi economia marind impozitele celor instariti”. Daca acordul de urgenta intra in vigoare de la 1 ianuarie el prevede 600 de miliarde de dolari in reduceri de impozite si cheltuieli si - apreciaza expertii - poate arunca tara intr-o noua recesiune.

  Taguri Vlad Sela,SUA buget

  Acest forum a fost închis
  Comment Sorting
  Comentarii
       
  de: Dan de la: Bucuresti, ROMANIA, UE
  29.11.2012 14:53
  In Asamblitatea |Meritocratica Voita Se Aduce Forma Acceptiunii Destinului In Ratiunea Aleatoare A Umanitatii Tocmai Pornind De La Emblematica Miscare A Istoriei Ce Prin Concret Si Necesar Afla Identificarea Globala Privind Spre Bipolaritate !
  Sunt convins ca Umanitatea are nevoie in primul rand de hrana si scoala. Exista locuri uitate de Umanitate si acest lucru este inspaimantator.
  Cu ce este vinovat un copil care se naste intr-o familie de cersatori? Cu nimic, numai ca de la bun inceput este pus in patura de jos, in cea fara speranta...

  de: DAN de la: Bucuresti, ROMANIA, UE
  29.11.2012 14:45
  Plafonul de 250.000 dolari / familie / an este mult prea mare. Consider ca numai cei din patura de jos, cei napastuiti sa NU plateasca impozitele intregi. Sa nu uitam ca sunt locuri pe Glob unde se traieste numai cu un pumn de orez / zi / om.

  de: DAN de la: Bucuresti, ROMANIA, UE
  29.11.2012 13:38
  Cred ca reducerera taxelor pentru familiile napastuite va fi oK. Ceea ce mi se pare un pic exagerat este plafonul / familie /an de 250.000 dolari. |In opinia mea plafonul poate fi micsorat astfel incat numai cei napastuiti (cei cu veniturile cele mai mici) sa beneficieze de reducerea taxelor , impozitelor.
  Acum Romania traverseaza o perioada grea, care spre nemultumirea maselor de oameni va fi si mai greu de tolerat, acceptat si vietuit (in cazul in care USL obtine mai mult de 49-50 % in alegerile viitoare din Romania).
  De asemenea este strigent necesar ca oamenii care gandesc democratic sa apeleze cetatenii pentru a vota pentru|
  - apararea democratiei
  - apararea intereselor copiilor nostrii
  - deschiderea Romaniei catre dialog cu toate celelalte natiuni ale Lumii Intregi
  - crearea premiselor intelegerii tuturor natiunilor
  - militarea pentru indreptarea istoriei atat cat resursele permit acest lucru important
  - militarea pentru adevar si bunastare prin masuri democratice - tehnocrati
  - incurajarea in cea mai mare parte a comertului electronic, chiar si la sate (mediul rural)
  - modernizarea satului romanesc - toti politicienii si-au batut joc de tarani
  - usurarea vietii muncitorului si taranului prin gasirea de solutii de conlucrare in aceasta perioada de criza - marirea oarecum a salariilor (constructiile incaseaza bani multi si am observat ca si in aceasta perioada s-a construit - ultimii 8 ani)
  - sa militeze ca Romania (intreaga Lume) sa fie o tara sigura dpdv al vietii, adica fara atentate teroriste
  - orientarea catre finalitatea Globalizarii - cateva premise pentru urmatorii 10 -20-50 ani
  - regulamente stricte pentru militari si ofiteri de informatii dar cu marireq retributiilor
  - exemplificarea Statelor Unite ale Americii, in care cetatenii au pierdut case, masini, bani (in urma crizei) , in final tot pentru democratie au votat, adica cetateni destepti si muncitori
  - combaterea hotiei si furtisagului
  - cladirea democratica a institutiilot statului - continuarea reformelor
  - o Lege Care Sa Condamne pe Evazionisii Cu Sume Mai Mari De 30.000 euro. - amenzi usturatoare de 30.000 euro sau mai mult pentru evazionisti.
  - presupusa evaziune sa se urmareasca pana la sfarsitul vietii celui vinovat de evaziune fiscala.
  - pedepsirea celor care speculeaza frica intr-un mod continuu - fie ei medici, manageri de firme, simpli angajati de domiciliu sau privati sau de stat sau pentru atentarea la sexualitatea persoanei in cauza.
  - introducerea suportului psihologic gratuit pentru persoanele cu suferinte diverse - boli de inima, psihice, cu afectiuni locomotorii, orbi, etc (minimum 10 H/luna)

  - dosarele Preotilor - cred ca este stringent necesar ca preotul sa faca dovada moralitatii si credinei lui personale in Omul Real cu ajutarea Omului Recent. Am vazut in Romania ca un popa anume a alungat un cersator din cadrul bisericii (NU dau nume pentru ca NU este elegant)
  - Mutarea unor atributii ale decidentilor de la stat catre cei privati, catre ADMINISTRATIA NATIONALA A DOMENIULUI PRIVAT - si crearea acestei administratii, cu continuarea , fara a mai exista "fondul privat", nu intr-un sens de NO Privat Money ci mai mult intr-un sens de transfer catre acea administratie, practic daca cineva se va plange ca nu are curent pe strada , atunci va intra in joc acea administratie platita din bani privati.
  -un proiect de lege prin care Justitia sa Nu mai depinda de politic -aici se poate privi ca fiind benefica ideea ca fiecare judeator sau procuror sa - si formeze Curtea de acceptie onorifica - fiecare judecator sau complet de judecata sa cheme in instanta ca judecatori puterea poporului - reprezentanti integri si impartiali pentru procesul judecat, pentru cel in cauza atat ca acuzare cat si ca aparare.
  ETC....

  În exclusivitate