Linkuri accesibilitate

Bulgaria: stațiunile de odihnă își așteaptă oaspeții


Atuurile Bulgariei: prețuri mici, distanțe apropiate, obiceiuri de Crăciun identice.


Stațiunile bulgare de munte și cele pe litoralul Mării Negre așteaptă pentru sărbătorile de iarnă un număr mare de turiști din țările vecine. Într-un interviu pentru cotidianul sofiot „Monitor”, președintele Asociației hotelierilor și restoratorilor, Blagoi Raghin, declară că în pofidă crizei înscrierile merg ceva mai bine în comparație cu anul trecut. Atuurile Bulgariei sunt cunoscute – prețuri mici, distanțe apropiate, obiceiuri de Crăciun identice. Situația economică în Europă a făcut mai atractive călătoriile spre destinații apropiate. Nivelul serviciilor aici însă lasă de dorit în comparație cu cel din Turcia și Grecia.

Iarna trecută Bulgaria s-a situat în topul 5 al destinațiilor de iarnă al site-ului american SmarterTravel.com.

În clasamentul celor mai atractive 100 de stațiuni de iarnă întocmit de cotidianul britanic „Daily Mail”, Bansko apare pe primul loc printre stațiunile europene din punct de vedere al prețurilor și al condițiilor tehnice. Cu lungimea părtiilor de 70 de kilometri, cea mai moderna stațiune de munte bulgară este un exemplu de investiție inteligentă, constată experții britanici.

La Bansko, sezonul va începe în mijlocul lui decembrie. Aici 5 zile într-un hotel cu 4 stele pentru o familie de 4 persoane costă în zilele de sărbători aproximativ 1000 de euro. În ianuarie prețurile vor scădea.

Bansko, Pamporovo, Boroveț și Cepelare dispun de hoteluri din toate categoriile. Prețurile merg de la 35-37 de euro pe noapte în cele de 3 stele.

Mulți străini – în principal britanici, irlandezi și ruși, au investit în apartamente și case de vacanță și le închiriază prin companii specializate.

Capitala medievală a Bulgariei Veliko Tărnovo cu cetățile Țareveț și Trapezița și ruinele palatului Asaneștilor se află la numai 110 kilometri de Giurgiu pe drumul București-Istanbul și atrage mulți oaspeți din România. La Veliko Tărnovo și localitatea Arbanasi – cele mai vizitate obiective turistice în interiorul țării, există căteva zeci de hoteluri mici care oferă condiții bune pentru petrecerea sărbătorilor.

În apropiere, în poalele munții Stara Planina, sunt situate localitățile pitorești Triavna, Drianovo și Elena. În zona se află multe mănăstiri medievale.
Previous Next

XS
SM
MD
LG