sâmbătă, aprilie 30, 2016 Ora Locală 14:19

  Rubrici / Realitatea cu amănuntul

  Linii roşii pentru microbuze

  Edilii ar trebui să pregătească terenul pentru înlocuirea acestui mijloc de transport perimat cu troleibuze şi autobuze noi

  Multimedia

  Audio

      Cînd nu există soluţii adevărate, serioase, apar soluţii năstruşnice, bizare, inutile. E şi cazul cu recenta găselniţă a primarului Dorin Chirtoacă. Edilul, îngrijorat de busculada din maxi-taxiuri, a propus deunăzi aplicarea unor linii roşii în saloanele microbuzelor care să delimiteze spaţiul rezervat pasagerilor în picioare. Aşa vrea primarul să reducă aglomerarea din maxi-taxiuri.

      E limpede de pe acum că aceste linii roşii nu vor rezolva nimic. Acum, ca şi înainte, o mulţime de maxi-taxi-uri merg burduşite cu oameni. Liniile roşii sau violete nu vor anula în mod miraculos obişnuinţele oamenilor. Un şofer de microbuz a şi spus deja că nimic nu se va schimba, pentru că „oamenii nu pre înţăleg”. Şi el are dreptate, oamenii nu vor să înţeleagă şi intră cu zecile în microbuze. Mi se pare însă că nici şoferii nu înţeleg şi acceptă cu bucurie să li se umple pînă la refuz vehicolele. Nu sînt şoferii mai breji decît populaţia, asta e de domeniul evidenţei.

      De altfel, aceste linii roşii au şi apărut deja în cîteva microbuze, iar efectul a fost deplorabil. Merg microbuzele ticsite cu oameni fără discernămînt tot aşa cum au mers mereu.

      Aşadar, nu e o soluţie asta adevărată. Pentru că în mod normal edilii ar trebui să pregătească terenul pentru înlocuirea acestui mijloc de transport perimat cu troleibuze şi autobuze noi şi încăpătoare. Ăsta e viitorul şi în direcţia asta ar trebui să se mişte edilii. În loc să facă asta, vedem că primăria încearcă să păstreze microbuzele, să le prelungească viaţa, recurgînd la linii roşii de delimitare.

      Cei care strigau ritos, în faţa primăriei, că nu mai pot supravieţui decît cu tarife de 5 lei pentru o călătorie s-au cuminţit acum şi muncesc cu tariful de 3 lei, care şi el le aduce un profit bunişor. Mai ales dacă îţi umpli microbuzul pînă la refuz.

  Taguri moldova,Radio Europa Liberă,Iulian Ciocan,Realitatea cu amănuntul,microbuze,trafic

  Acest forum a fost închis
  Comentarii
       
  În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

  În exclusivitate