sâmbătă, februarie 06, 2016 Ora Locală 08:52

  Cultură / Dicţionar de sunete

  Hello Skinny

  Tom Skinner la tobe. Knot Blue.

  x

  Multimedia

  Audio


  Ceva foarte proaspăt astăzi, albumul Hello Skinny, lansat la 12 noiembrie 2012 de casa de discuri Slow Foot din sudul Londrei, o casă de discuri ce explorează granițele dintre muzica populară și cea experimentală („popular” înseamnă în acest caz „pop”, care de altfel e prescurtarea acestui cuvânt în limba engleză”).

  Hello Skinny e albumul de debut al unui foarte la modă și căutat baterist englez, Tom Skinner, care cîntă zilele acestea între alții cu etiopianul Mulatu Astatke, cu Matthew Herbert, și cu trupa kenyano-engleză The Owiny Sigoma Band, la care vom reveni în dicționarul de sunete.

  Hello Skinny a trezit un neobișnuit interes al criticii de specialitate, în primul rînd pentru amestecul total ieșit din comun de genuri pe care îl propune: afro-beat, electronica, techno, pop de avangardă și krautrock.

  Vestitul Gilles Peterson l-a decretat „albumul săptămânii” la show-ul său de la BBC 6, iar cei de la BBC vorbesc în recenzia lor la acest album despre „un impresionant exercițiu de integrare a unui neașteptat de larg spectru de estetici [muzicale], care dă la iveală în primul rînd un compozitor reflexiv cu urechea unui foarte îndemînatic producător”.

  Piesa se numește „Knot Blue”.

  Taguri RFE/RL,Lucian Stefanescu,Dicționar,sunete,UK,Hello Skinny,de,Tom Skinner

  Acest forum a fost închis
  Comentarii
       
  În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

  În exclusivitate